Sari la conținut

Detoxifierea de metale grele: Top 11 alimente pentru detoxifierea metalelor grele din organism

Există multe metale grele la care oamenii sunt expuși în mod regulat, fără să-și dea seama! Metalele grele precum plumbul, mercurul, cadmiul și arsenul se găsesc peste tot în aerul pe care îl respirăm, în apa pe care o bem, în alimentele pe care le consumăm și chiar în produsele de înfrumusețare pe care le folosim pe piele.

Aceste metale grele se înfundă în sistemul nervos central și în oase, acumulându-se ani de zile, până când începem să suferim probleme acute de sănătate din cauza otrăvirii cu metale grele. Efectele secundare frecvente legate de otrăvirea cu metale grele includ: oboseală, dureri musculare, dureri de articulații, dureri de cap, ceață cerebrală, confuzie și dureri abdominale.

Numărul 11. Chlorella.

Chlorella este o algă unicelulară de apă dulce, cunoscută pentru că este o sursă vegană de Omega-3, fier și B12 biodisponibil.

Acest superaliment bogat în nutrienți ajută organismul să detoxifice metalele grele – în special pe cele care se găsesc în creier, peretele intestinal, mușchi, ligamente, țesut conjunctiv și oase – și le împiedică să fie reabsorbite.

Acest lucru se datorează în mare parte nivelurilor sale ridicate de clorofilă. Beneficiile extinse ale chlorellei includ: reducerea inflamației, creșterea sistemului imunitar și îmbunătățirea nivelului de colesterol și zahăr din sânge.

Numărul 10. Coriandru

Coriandrul este o plantă culinară cu multe beneficii pentru sănătate. Datorită nivelului său ridicat de clorofilă, metalele grele precum mercurul devin mai ușor de eliminat.

S-a demonstrat că coriandru accelerează excreția de mercur după îndepărtarea amalgamului dentar. Într-un studiu german, cercetătorii au descoperit că nivelurile de mercur, plumb și aluminiu din urină cresc semnificativ după consumul de coriandru.

Numărul 9. Spirulina

Spirulina este o algă albastru-verde cu un conținut impresionant de proteine de 55 până la 70%, care a câștigat popularitate, după ce NASA a început să o investigheze pentru misiuni spațiale.

În plus, spirulina conține o doză mare de beta-caroten, vitamina K și o serie de vitamine B. La fel ca și chlorella, spirulina conține și cantități foarte mari de clorofilă, care poate ajuta la eliminarea toxinelor din fluxul sanguin, susținând în același timp funcția imunitară optimă și nivelul colesterolului.

Numărul 8. Turmeric.

Această plantă perenă din familia ghimbirului conține o substanță fitochimică numită curcumină. Este ceea ce dă turmericului culoarea sa unică. Acest condiment antiinflamator oferă un sprijin uimitor de detoxifiere pentru corpul tău. Studiile au arătat că curcumina, ingredientul activ găsit în rădăcina de turmeric, este eficientă în promovarea și încurajarea activității optime a căii de detoxifiere.

Numărul. Ghimbir

Consumul de ceai de ghimbir, poate ajuta la reducerea balonării și la îmbunătățirea digestiei, facilitând eliminarea toxinelor. Gingerol, compusul activ din ghimbir, a fost folosit de mii de ani pentru a trata bolile și pentru a promova sănătatea. Studiile au descoperit că gingerolul este un antiinflamator natural și poate ajuta la reducerea stresului oxidativ prin eliminarea radicalilor liberi.

Numărul 6. Frunzele verzi

Adăugarea mai multor legume cu frunze verzi în dieta ta este o modalitate excelentă de a sprijini detoxifierea naturală a organismului. Anumite legume cu frunze verzi ocupă locul înalt pe listă, inclusiv spanacul, varza kale, frunza de moringa, frunza de lucernă și pătrunjelul.

Frunzele verzi sunt pline de nutrienți importanți, cum ar fi fier, calciu, potasiu, magneziu și vitamine. Sunt, de asemenea, pline de fibre, ceea ce le face să se digere lente și bune pentru detoxifierea intestinelor.

Numărul 5. Sfecla roșie

Sfecla a fost folosită în mod tradițional pentru a stimula enzimele hepatice și pentru a crește bila, ceea ce vă ajută ficatul să filtreze toxinele în timpul digestiei. Sfecla este, de asemenea, bogată în betalaine și alți fitonutrienți despre care s-a demonstrat că reduc inflamația, protejează împotriva stresului oxidativ și reduc riscul de afectare a ficatului.

Numărul 4. Usturoi

Usturoiul este binecunoscut pentru beneficiile sale asupra inimii, dar este bun și la detoxifierea organismului.

S-a demonstrat că o substanță chimică naturală numită alicină, găsită în usturoi, promovează producția de globule albe și ajută la lupta împotriva toxinelor.

Usturoiul este, de asemenea, o sursă excelentă de sulf, care poate stimula producția de glutation în ficat și poate ajuta la filtrarea metalelor grele precum plumbul și arsenul.

Numărul 3. Afine

Motivul pentru care aceste fructe mici au ajuns pe listă este din cauza cantităților mari de antioxidanți. Când metalele grele pătrund în corpul nostru, ele oxidează celulele noastre și accelerează îmbătrânirea.

Adăugarea acestor fructe de pădure în dieta dumneavoastră este o modalitate excelentă de a preveni și de a inversa daunele oxidative cauzate de metalele grele.

Numărul 2. Ciulinul de lapte

Această plantă cu flori este binecunoscută pentru detoxifierea ficatului. „Silibina” este ingredientul activ găsit în ciulinul de lapte, care poate ajuta la regenerarea ficatului, la eliminarea toxinelor și la prevenirea daunelor radicalilor liberi. De asemenea, s-a demonstrat că ciulinul de lapte ajută la inversarea daunelor ficatului cauzate de metalele grele, cum ar fi mercurul, arsenul, cadmiul și plumbul.

Numărul 1. Acizi organici.

Natura ne oferă o cantitate abundentă de acizi organici, care acționează ca agenți naturali de chelare și se leagă de metalele grele. Puteți găsi acid acetic în oțet, acid citric în fructe citrice, acid ascorbic în alimente integrale și acid lactic în legumele murate.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel