Leac natural pentru detoxifierea de după sărbători! Curăță ficatul

Leguma care curăță ficatul. Totul în jurul nostru conține substanțe toxice: produsele pe care le folosim pentru a ne curăța casele, produsele noastre de îngrijire personală, apa pe care o bem, alimentele pe care le mâncăm și chiar și aerul pe care îl respirăm. Acesta este motivul pentru care medicii recomandă uneori tratamente de detoxifiere sau de curățare.

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe și îndeplinește o varietate de funcții, inclusiv eliminarea toxinelor din sânge, metabolizarea alcoolului, activarea enzimelor, reglarea grăsimilor, proteinelor și carbohidraților din sânge și stocarea vitaminelor și mineralelor esențiale. în Fără ficat, corpul nostru nu poate funcționa.

Dr. Sood: ficatul se curăță singur

Sursa foto arhiva Doctorul Zilei

Detoxifierea de după sărbători! dr. Anju Sood:  „ficatul se curăță singur”

Potrivit nutriționistului dr. Anju Sood, „ficatul se curăță singur. Procesul începe, în primul rând, atunci când unele alimente acționează ca stimulatori ai acestui proces. Acești stimulatori sunt reprezentați de alimente bogate în fibre, cum ar fi spanacul, morcovii și alte mâncăruri din dietă”.

Consultantul nutriționist dr. Rupali Datta vine cu explicații: „Ficatul este singurul organ care se curăță singur. Orice mâncăm și bem este detoxificat de ficat; de aceea este important să hrănim organismul cu alimente bune pentru a nu supune ficatul la mai mult efort”, scrie food.ndtv.com.

Legume benefice pentru ficat

Alte legume benefice pentru ficat includ morcovii, spanacul, andivele și broccoli. Morcovii conțin beta-caroten și vitamina A, care contribuie la eliminarea toxinelor și la refacerea celulelor hepatice. Spanacul și andivele sunt bogate în clorofilă, un compus care stimulează procesul de detoxifiere a ficatului. De asemenea, aceste legume sunt bogate în minerale și vitamine esențiale pentru buna funcționare a ficatului.

Broccoliul conține sulforafan, un compus care ajută la stimularea enzimelor responsabile de detoxifierea ficatului și la eliminarea substanțelor toxice. Acesta mai conține și fibre, vitamine și antioxidanți care mențin ficatul sănătos.

Alimentația echilibrată și sănătoasă este crucial

Este important să menționăm că, pe lângă consumul de legume, o alimentație echilibrată și sănătoasă este crucială pentru menținerea sănătății ficatului. De asemenea, este recomandat să se evite consumul excesiv de alcool și alimente procesate, și să se facă exerciții fizice regulate pentru a menține un ficat sănătos. Înainte de a introduce modificări majore în alimentație sau de a urma o cură de detoxifiere, este recomandat să se consulte un specialist în nutriție sau medicul de familie.

Recent Posts

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult este indicat să slăbești într-o săptămână

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…

15 minute ago

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

10 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

10 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

11 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

11 ore ago

Citeste si: