Categories: Expertul zilei

Detoxifierea corectă a organismului. Nutriționist: Beţi câte un pahar de apă la fiecare oră

Detoxifierea corectă a organismului. Gianluca Mech, unul dintre cei mai apreciaţi nutriţionişti, la nivel internaţional, a oferit câteva sfaturi despre cum se face detoxifierea corectă a organismul după mesele grele de Paşte.

Nutriționist: Beţi câte un pahar de apă la fiecare oră

„Bucatele tradiţionale de Paşte nu sunt tocmai prietenoase cu silueta, digestia şi nici cu starea generală de sănătate. E important ca după aceste mese îmbelşugate să îi oferim corpului o cură de detoxifiere pentru a nu avea parte de probleme digestive şi pentru a scăpa rapid şi sănătos de kilogramele în plus”, explică nutriţionistul Gianluca Mech.

Beţi apă şi renunţaţi la alcool?

Sursa: Unsplash

„Este nevoie să consumăm cât mai multă apă. Acest lucru este în folosul sistemului digestiv, ne hidratează corpul şi contribuie la suprimarea apetitului. Sfatul meu este să beţi câte un pahar de apă la fiecare oră.

Dacă nu vă place apa, adăugaţi în ea câteva felii de castraveţi proaspeţi, mentă, lâmâie sau căpşuni. E bine de asemenea să faceţi o pauză de câteva zile de alcool şi să îl înlocuiţi, spre exemplu, cu apă minerală combinată cu fructe proaspete şi ierburi aromate”, recomandă nutriţionistul Gianluca Mech.

Consumaţi fibre la fiecare masă

Încercaţi să aveţi câte o sursă de fibre la fiecare dintre mesele pe care le consumaţi. Fibrele susţin digestia şi sunt esenţiale pentru detoxifierea organismului, mai ales după o perioadă de excese.

Recomand ovăz la micul dejun, cartofi dulci la prânz şi orez cu legume sau salate în care să se regăsească năut, linte, fasole la cină. Ca gustări, putem alege dintre fructe sau legume proaspete, seminţe de cânepă.

Cum ajutăm ficatul prin alimentaţie

„Includeţi în regimul alimentar produse bogate în compuşi naturali care susţin sănătatea ficatului, cum ar fi rucola, broccoli, varză, sfeclă roşie, turmeric. De asemenea, consumaţi proteine slabe. Ficatul funcţionează pe baze de aminoacizi, motiv pentru care trebuie să consumăm în mod regulat proteine pentru a-l ajuta să rămână sănătos. Surse de proteine ar putea fi carnea slabă, lactatele, nucile/seminţele, leguminoasele”, mai spune nutriționistul, potrivit Adevărul.

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

8 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

28 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

48 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: