Sari la conținut

Detoxifiere de vară recomandată de Dr. Oz

Faina, lactatele, zaharul si produsele procesate sunt scoase din dieta specialistului pe perioada cat tine cura de detoxifiere. Descopera ce consuma celebrul Dr. Oz atunci cand vrea sa urmeze o cura de detoxifiere vara!

Ziua 1: Curata sistemul digestiv cu magneziu si probiotice

Aceste doua ingrediente sunt esentiale pentru sanatatea tractului intestinal, sustine specialistul. Probioticele stimuleaza formarea bacteriilor bune, ajutand la digestie. Magneziul relaxeaza sistemul digestiv si favorizeaza eliminarea toxinelor. Potrivit eva.ro, dr. Oz recomanda inceperea curei cu o zi de lichide, sucuri proaspete si smoothie-uri care ofera o pauza sistemului digestiv. Inainte de micul dejun: un pahar mare de apa cu zeama de lamaie. Micul dejun: suc stors din spanac, fenicul, patrunjel, lamaie, mar verde, castraveti. Pranz: smoothie facut in blender cu spanac, avocado, lapte vegetal, 2 curmale, unt de migdale si gheata. Gustare: sparanghel cu cateva migdale. Cina: smoothie cu spanac, banana, seminte de floarea-soarelui crude si lapte vegetal

Zilele 2, 3 si 4: Redu inflamatiile consumand alimente bogate in sulf

Aceste alimente ajuta in procesul de detoxifiere, reducand inflamatiile si favorizand scaderea in greutate. Fa-ti o lista cu cele mai bogate alimente in sulf si asigura-te ca le ai la indemana in aceste trei zile de detox: avocado, ton, migdale, pui, zucchini, morcovi, ceapa, sparanghel, linte, somon afumat, castraveti, hummus, usturoi, conopida, broccoli, , varza, rosii, masline si oua. Recomandari pentru ziua 2. Inainte de micul dejun: un pahar mare de apa cu zeama de lamaie. Micul dejun: suc verde sau smoothie verde. Pranz: supa rece de rosii facute in blender si o salata cu ton, sparanghel, lamaie si avocado. Gustare: cateva migdale crude. Cina: carne de pui si legume la gratar (zucchini, morcovi, ceapa, sparanghel).

Recomandari pentru ziua 3

Inainte de micul dejun: un pahar mare de apa cu zeama de lamaie. Micul dejun: suc verde sau smoothie verde. Pranz: salata de linte cu somon afumat si sparanghel. Gustare: castraveti si morcovi cu hummus. Cina: kebab cu carne de vita, legume la gratar si sparanghel.

Recomandari pentru ziua 4

Inainte de micul dejun: un pahar mare de apa cu zeama de lamaie. Micul dejun: suc verde sau smoothie verde. Pranz: frunze de salata umplute cu rosii, morcovi, varza si un dressing din ghimbir si morcovi. Gustare: cateva migdale crude. Cina: salata Nicoise cu ton si ou pe un pat de verdeturi, masline, avocado si sparanghel.

Ziua 5: Stimuleaza metabolismul consumand fibre

Aceasta zi este una dedicata mai multor mese luate, fiecare avand portiile mici pentru a stimula metabolismul sa arda caloriile pe tot parcursul zilei.

Inainte de micul dejun: un pahar mare de apa cu zeama de lamaie. Micul dejun: suc verde sau smoothie verde. Masa 2: doua oua fierte tari. Masa 3: un mar cu o lingura de unt de arahide. Masa 4: o salata mica de curcan, rosii uscate, sparanghel, ulei de masline si otet. Masa 5: spatanghel preparat la abur. Masa 6: creveti sau file de peste la gratar cu spanac, sparanghel, usturoi, lamaie la abur.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel