Sari la conținut

Detaliul neașteptat descoperit în cazul Caracal. Dezvăluirea de ultimă oră a anchetatorilor

Anchetatorii au făcut o nouă dezvăluire în cazul Caracal. Prietenul lui Dincă, Ștefan Risipiceanu ar fi participat la sechestrarea și violarea Luziei Melencu, prima tânără, în vârstă de 18 ani, declarată dispărută în luna aprilie.

Detaliul care l-ar fi dat de gol ar fi că Risipiceanu avea pe mâini urme asemănătoare arsurilor provocate de foc – focul în care ar fi ars cadavrele celor două fete, Alexandra și Luiza. Medicii sunt, însă de altă părere, deoarece arsurile de pe mâinile „complicelui” se aseamănă mai mult cu cele provocate de boala-bețivului.

Anchetatorii au făcut o nouă dezvăluire în cazul Caracal. Dr. Carmen Madeleine Curea, medic primar dermato-venerolog la spitalul Colentina din Capitală, demontează această ipoteză și dă o explicație bine ancorată științific:

„Din ce s-a putut observa din imaginile difuzate în mass-media, afecțiunea acestui bărbat pare a fi un Eritem pelagroid, adică o boală de piele apărută pe fondul consumului excesiv de alcool. În această boală se asociază și hepatită toxică etanolică.

Anchetatorii au făcut o nouă dezvăluire în cazul Caracal. La nivelul pielii apare fotosensibilitate marcată pe zonele expuse la soare: față, antebrațe, mâini, leziunile semănând cu niște arsuri, cu bule care se vindecă cu cicatrice și leziuni hiperpigmentate. Această boală este o boală cronică și cu șanse mici de ameliorare având în vedere că pacienții respectivi nu își pot schimba stilul de viață.

De obicei boala se agravează având în vedere că bolnavii lucrează în agricultură, expuși la soare și consumă în special țuică din producția proprie”, explică dr. Carmen Curea, pentru evz.ro. „Acestea sunt boli cronice, care se dezvoltă lent, după ani de degradare fizică. Nu are legătură neapărat cu igiena corporală”, mai spune dermatologul.

Citiți întregul articol pe evz.ro.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel