Categories: Stil de viaţă

Destăinuirea care a uimit lumea. Asistentă: „Am suferit mutilări genitale feminine”

Destăinuirea care a uimit lumea.  O tânără din Kenya, femeia care a câștigat premiul pentru cea mai bună asitentă din lume, a șocat lumea cu destăinuirile sale. „Am suferit mutilări genitale feminine la vârsta de 12 ani și am scăpat de căsătoria forțată timpurie la 14 ani”, a  spus ea.

Anna Qabale Duba, care militează împotriva căsătoriilor timpurii și a mutilării genitale feminine, a câștigat titlul pentru cea mai bună asistentă medicală din lume, fiind recompensată și cu un premiu în valoare de 250.000 de dolari.

Ea a spus că „a rămas fără cuvinte” după ce a aflat că este câștigătoarea acestui titlu, deși au fost peste 24.000 de candidați la Global Nursing Award.

Colegii tinerei afirmă că tânăra face mari eforturi pentru a-i ajuta pe oamenii din satul său, Torbi, din regiunea Marsabit, unde a înființat și o școală. Dimineața, sălile de clasă găzduiesc ore pentru copii, apoi vin părinții lor, care învață despre sănătatea sexuală și reproductivă.

Acest premiu mă va ajuta să-mi extind școala în toată Kenya. Sunt atât de pasionată de educație. După ce am gustat din roadele educației, am decis să mă întorc acasă pentru a-i ajuta și pe alții”, a declarat tânăra pentru BBC.

Tânăra de 31 de ani deține și un master în epidemiologie. Ea a înființat o fundație pentru ajutorarea fetelor și mamelor tinere.

Anna lucrează ca asistentă medicală la spitalul din regiunea Marsabit. Ea se străduiește să pună capăt practicilor culturale dăunătoare, cum ar fi mutilarea genitală feminină și căsătoria timpurie.

Destăinuirea care a uimit lumea: Am suferit mutilări genitale feminine la vârsta de 12 ani

„Am suferit mutilări genitale feminine la vârsta de 12 ani și am scăpat de căsătoria forțată timpurie la 14 ani”, a mai spus ea.

Chiar dacă mutilarea genitală este ilegală în Kenya, aproximativ 91% dintre fete și femei tinere sunt supuse acestei practici dure.

De multe ori părinții și tutorii își duc fiicele peste graniță în statele vecine pentru a scăpa de aceste legi stricte.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

2 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

22 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

42 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: