Categories: Ştiri sănătate

Deshidratarea ar putea fi o cauză a hipotensiunii. Ce poți face pentru a crește nivelul tensiunii arteriale

Deshidratarea ar putea fi o cauză a hipotensiunii. Ce poți face pentru a crește nivelul tensiunii arteriale?

Tensiunea arterială scăzută sau hipotensiunea arterială este atunci când tensiunea arterială este de obicei mai mică de 90/60. În astfel de cazuri, există șanse mari să vă simțiți obosit sau amețit. Hipotensiunea arterială poate fi de diferite tipuri, în funcție de cauza afecțiunii.

Hipotensiunea postprandială apare atunci când există o scădere a tensiunii arteriale după masă sau hipotensiunea ortostatică, cunoscută și sub denumirea de hipotensiune posturală, care apare atunci când există o scădere a tensiunii arteriale atunci când vă mișcați.

Deshidratarea ar putea fi o cauză a hipotensiunii. Alte cauze:

1. Un atac de cord sau o afecțiune a inimii care vă slăbește circulația sângelui.

2. Sarcina este o altă cauză, deoarece sângele este necesar atât pentru mamă, cât și pentru făt.

3. Deshidratarea sau diareea ar putea fi, de asemenea, cauze ale tensiunii arteriale scăzute.

4. Când corpul tău este într-o stare de șoc, o stare gravă de sănătate în care organele importante ale corpului nu primesc suficient oxigen.

5. Când vă aflați în repaus prelungit la pat.

Ce poți face pentru a crește nivelul tensiunii arteriale?

1. Fă câteva schimbări în stilul de viață. Tensiunea arterială scăzută ar putea fi rezultatul unui stil de viață nesănătos și al unei diete necorespunzătoare. Încearcă să faci modificări ușoare în stilul tău de viață care te vor ajuta să îți crească tensiunea arterială.

2. Bea multă apă. Deshidratarea este o cauză a hipotensiunii și aceasta ar putea fi rezolvată doar atunci când bei suficientă apă. În timpul verii și în condiții de vreme caldă, nu uitați să beți cantități adecvate de apă, deoarece acestea pot ajuta la creșterea nivelului tensiunii arteriale.

3. Schimbă-ți obiceiurile alimentare. Obiceiurile alimentare pot duce, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale și, prin urmare, este important să mănânci bine și să nu te înfometazi. Să te înfometezi poate duce la scăderea tensiunii arteriale.

4. Discută cu medicul tău. Medicul tău îți va prescrie probabil niște medicamente pentru a-ți aduce tensiunea arterială la niveluri normale. Asigură-te că iei acele medicamente așa cum este prescris de medic.

Recent Posts

Horoscop 25 noiembrie – 2 decembrie: Leii strălucesc, Capricornii renasc

Numerologul Mihai Voropchievici a făcut previziuni astrologice, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, horoscopul pentru săptămâna…

13 minute ago

Alegeri prezidențiale 2024. Rezultate parțiale: Luptă strânsă între doi candidați pentru turul 2

Alegeri prezidențiale 2024. Românii și-au votat președintele. Surprinzător, însă lupta pentru Cotroceni este foarte strânsă între…

33 de minute ago

Călin Georgescu a făcut scufundări în apa rece ca gheața: Când intru în apa rece, comunic cu Dumnezeu

Călin Georgescu a  făcut scufundări în apa rece ca gheața a unui lac din Austria.…

53 de minute ago

Alegeri prezidențiale 2024, turul 1 – primele rezultate parțiale oficiale. Cine intră în turul 2: Ciolacu, Simion, Lasconi sau Georgescu-

Călin Georgescu, un candidat independent cu viziuni pro-ruse și ultra-naționaliste, conduce surprinzător în rezultatele parțiale…

2 ore ago

Călin Georgescu, mesaj după rezultatele exit-poll: „Astăzi, prin candela aprinsă a speranței, a renăscut curajul de a fi român”

Călin Georgescu, candidatul independent la prezidențiale, a declarat, după anunțarea exit-poll-urilor pentru primul tur al…

9 ore ago

George Simion, mesaj după rezultatele exit-poll: „Revendicăm intrarea în turul doi. Suntem cea mai mare amenințare pentru acest sistem”

George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale, a anunțat duminică seara că revendică intrarea în…

10 ore ago

Citeste si: