Vara este anotimpul perfect pentru a încerca cel mai bun desert al verii – îngheţata de vanilie. Se prepară foarte uşor, este dulce şi răcoritoare. Iată cum să îl prepari. Dacă îl ţii câteva ore la congelator este perfect
Ingrediente
2 batoane de vanilie
2 căni de lapte
6 gălbenuşuri de ou
2 linguri de zahăr
2 ceşti de frişcă
Amestecă beţişoarele de vanilie cu laptele într-o cratiţă la foc mediu până dă în clocot. Ia-l de pe foc şi lasă-l acoperit pentru 30 de minute.
Într-un bol bate ouălele cu zahărul până se omogenizează, aproximativ 4 minute. Adaugă lapte câte o ceaşcă în timp ce îl incorporezi cu amestecul din ou şi zahăr care se află pe foc la foc mediu. După ce compoziţia începe să se depună pe lingură opreşti focul şi pune amestecul în chiuvetă cu apă. Răceşte emstecul adăugând apă pe lângă cratiţă. Atenţie mare să nu verşi apă în compoziţie. Pune amestecul la congelator şi asteaptă 4 ore.
A.