Din cuprinsul articolului
Desertul toamnei. Este obligatoriu să îl mănânci toamna. Medic: Are 70 de calorii şi fibre alimentare! Cei care au adoptat o viață sănătoasă încearcă să evite preparatele dulci. Dr. Pleșea ne asigură că un desert de toamnă este foarte prietenos cu silueta, nu îngrașă pentru că are puține kalorii. Poți mânca și trei, nu îngrașă!
Expertul în boli metabolice şi nutriţie Ruxandra Pleșa ne spune care este cel mai potrivit desert de sezon, puține kalorii și multe fibre. Mai mul, nu crește glicemia.
Potrivit medicului nutriționist, găluștele cu prune, căci despre acest desert este vorba, are doar 70 de kilocalorii. În plus, conţine fibre alimentare şi un indice glicemic scăzut.
Așadar, prunele sunt vedetele toamnei. Ele potrivite ca și gustari în cadrul unei diete de slabire, datorita valorilor hipocalorice.
„Cel mai potrivit desert al toamnei. Găluşte cu prune! Doar 70 de kcalorii/ găluşcă, fibre alimentare şi un indice glicemic scăzut.
Cartofii fierţi şi răciţi din compoziţie conţin acel amidon rezistent care este benefic pentru flora intestinală şi are indicele glicemic scăzut, iar găluştele devin astfel acel desert „gut and silhouette friendly”.
Am mâncat trei”, spune medicul nutriţionist Ruxandra Pleşea, pe pagina de Facebook.
Pe langa numarul redus de calorii, prunele vin cu o multitudine de fibre si micronutrienti. Printre acestea se numara continutul ridicat de vitamina A si E, acidul folic, fosforul, magneziul si complexul B (vitaminele B1, B1, B3, B6).
Datorita aportului bogat din punct de vedere nutritional, prunele ofera o gama larga de beneficii. Acestea sunt eficiente pentru:
Mod de gătire
1. Începem rețeta de găluște cu prune! Cartofii se fierb în apă cu sare 30 de minute. Prunele se desfac şi se curăţă de sâmburi, apoi se lasă la scurs.
2. Cartofii fierţi se curăţă de coajă, se zdrobesc şi se amestecă cu uleiul. Când compoziţia pentru găluște cu prune s-a răcit, se adaugă făina şi oul. Se amestecă până când se obţine un aluat omogen, apoi se împarte în 12 bucăţi. Se pune pe foc un vas cu 2 l de apă, în care se adaugă sare.
3. Prunele scurse se acoperă cu aluat. Se dau prin făină şi se pun pe rând în apa clocotită, toate găluştele cu prune. Se lasă să fiarbă la foc mic, 10 – 15 minute, cu oala acoperită, apoi se opreşte focul şi se mai lasă în apa fierbinte, acoperite, încă 15 minute.
4. Într-o tigaie încinsă se rumeneşte pesmetul în unt. Găluştele cu prune fierte se scot din apă şi se lasă la scurs. Se tapetează cu pesmet, apoi se pudrează cu zahăr, scorţişoară şi se pot servi.
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…