Din cuprinsul articolului
Toată lumea adoră dulciurile, însă au devenit nocive din cauza conținutului de zahăr. Dar, potrivit medicilor nutriționiști, există un desert sănătos care scade colesterolul rău, te scapă de toxine și metalele grele din corp.
Marmelada, un produs gelificat cu aspect de pastă obținut din sucul și coaja de citrice fierte cu zahăr și apă, nu este doar o delicatesă gustoasă și aromată, ci și un produs care are proprietăți benefice pentru organism. Conține sucuri de fructe bogate în pectină.
Marmelada se face din sucuri de fructe prin evaporarea lichidului din acestea până la o stare vâscoasă. Este de obicei făcut din fructe bogate în pectină. Acestea includ mere, caise, gutui și coacăze. A fost produs inițial în Europa, dar în timp a migrat în țările asiatice. În timp, rețetele pentru prepararea lui se schimbă. Una dintre componentele principale ale marmeladei este pectina.
Această substanță ajută la reducerea colesterolului rău, stimulează metabolismul și ajută la restabilirea metabolismului carbohidraților și lipidelor. În plus, pectina luptă împotriva bolilor tractului gastrointestinal, promovează vindecarea rapidă a pielii și ajută organismul să se curețe de toxine și metale grele.
O altă componentă importantă în compoziția marmeladei este agar-agar obținut din alge. Are multe proprietăți benefice, inclusiv protejarea ficatului și eliminarea toxinelor și a deșeurilor din organism. Datorită conținutului ridicat de iod, marmelada de agar-agar este utilă și persoanelor cu probleme tiroidiene legate de producția insuficientă de hormoni. În plus, agar-agar ajută la îmbunătățirea motilității intestinale.
Marmelada este utilă și pentru articulații, deoarece conține componente care întăresc țesutul cartilajului. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că există unele tipuri de marmeladă care pot fi dăunătoare sănătății. În producția industrială de marmeladă se pot adăuga coloranți artificiali, arome și aditivi chimici, care pot provoca o reacție alergică.
Prin urmare, atunci când alegeți marmeladă, ar trebui să acordați prioritate produselor naturale fără coloranți și arome artificiale, precum și cu un conținut scăzut de zahăr. Dacă suferiți de diabet, trebuie să acordați atenție marmeladelor special concepute pentru diabetici fără adaos de zahăr. Preparata astfel, marmelada este un desert sanatos care are un efect benefic asupra organismului.
Cu toate acestea, ca orice alt produs, ar trebui să îl utilizați cu moderație și să aveți grijă la ingredientele sale, potrivit The Health Site.
Proprietățile benefice ale marmeladei naturale includ:
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…