Orezul este leguma de bază în Japonia, iar silueta zveltă a japonezelor este rezultatul consumului mare de orez și pește. Iată cum să prepari un desert delicios care face furori la ei- sushi cu fructe. Este foarte simplu
Ingrediente
- O pungă de orez japonez pentru gătit
- Fructe
- Zahăr
- Extract de vanilie
- O linguriță de sare
- Ulei de cocos pentru gătit
Pune orezul cu 3 lingurițe de zahăr și una de sare, apoi acoperă-l cu apă și pune-l pe foc timp de 20 de minute până ce apa se evaporă. Pune un baton de extract de vanilie și câteva linguri de ulei de cocos pentru gătit și amestecă.
Taie fructele bucățele (căpșuni, mango, kiwi, banane, afine).
Întinde orezul pe o suprafață din bambus peste care pui hârtie de copt, pune fructe și apoi rulează-l și taie-l bucățele.
Amestecă afine cu apă și fă un sos, apoi servește desertul – ia o bucățică de sushi cu fructe și întinde-o în sosul de afine.