În bucătăria franţuzească există un desert hibrid „clafoutis” – este mai mult decât o clătită şi mai pufoasă ca un pandişpan. Bonus – îl poţi prepara cu orice fruct de la cireşe, vişine, căpşuni până la pere sau prune.
Dacă vrei să prepari versiunea fără gluten îţi sugerăm să înlocuieşti făina albă cu făină integrală de secară.
Ingrediente
- jumătate de cană de zahăr
- 450 grame cireşe
- 3 ouă
- un sfert de cană de margarină
- 1/3 cană făină
- 2 linguri ghimbir
- vărf de sare
Compoziţia se face exact ca la clătite pânâ când aceasta are o compoziţie ca a smântânii.
Pregăteşte cuptorul la 300 de grade, unge cu unt o tigaie sau o formă de prăjitură mai înaltă, toarnă compoziţia şi cireşele. Lasă compoziţia aproape 50 de minute pânâ când are o culoare uşor maronie. Testează cu o scobitoare. Dacă e curată atunci când o scoţi înseamnă că prăjitur este gata
A.