Un consum moderat de ciocolată poate avea un efect pozitiv asupra grăsimii corporale, potrivit unui nou studiu.
Cercetătorii de la Universitatea Granada din Spania au descoperit că în cazul adolescenților nivelul grăsimii corporale este invers proporțional cu cantitatea de ciocolată consumată. Cercetarea a scos la iveală un lucru neobișnuit: cu cât participanții mâncau mai multă ciocolată, cu atât mai puțină grăsime corporală aveau.
Publicat în jurnalul Nutrition, studiul a investigat legătura dintre consumul de ciocolată și diferiți indicatori ai nivelului de grăsime corporală.
”Rezultatele studiului nostru au evidențiat că un consum crescut de ciocolată a fost asociat cu un nivel mai scăzut de grăsime corporală în cazul adolescenților europeni” a concluzionat Magdalena Cuenca-Garcia, autoarea studiului.
Explicația: ciocolata conține flavonoide care au fost asociate unui IMC mai scăzut în studiile anterioare. Potrivit cercetătorilor, acești compuși promovează grăsimea sănătoasă și cresc sensibilitatea la insulină.
Experții avertizează însă că nu ar trebui să exagerați totuși cu ciocolata și să o alegeți pe cea neagră.