Daca va este pofta de ciocolata, dar vreti sa evitati zaharul, iata o reteta minunata.
Aveti nevoie de:
– o cana pudra roscove(carob)
– o cana ulei cocos
– o jumatate de cana indulcitor natural, eu am pus miere
– 20 g de merisoare, goji, stafide (ce va place)
– 1/2 cana caju
– 1/2 cana nuca romaneasca
Mod de preparare:
Topiti uleiul de cocos, punandu-l intr-un vas cu apa fierbinte.
Intr-un bol mai mare, puneti cana cu pudra de roscove, indulcitorul si uleiul. Amestecati foarte bine, cu ajutorul unei linguri de lemn.
Dupa aceea, macinati foarte putin nuca si cajuul; de preferat, sa ramana bucati mai mari.
Adaugati nuca, cajuul si fructele deshidratate, si amestecati foarte bine.
Dupa, puneti continutul bolului intr-un vas special, si il bagati la frigider pana se intareste. Dureaza foarte putin, depinde de cantitate, daca folositi forme de bomboane, cred ca intr-o ora, maximum 2 e gata.
Daca aveti forme speciale pentru bomboane, sunt perfecte!
Pofta buna!
Sursa: http://www.cuvinte-cu-lumina.ro