Din cuprinsul articolului
Chisăliță cu vișine, prune, corcodușe, rețeta cu mălai reprezintă un desert a cărui origine ar proveni din mai multe țări. Merge de minune în perioada estivală și se prepară din fructe acrișoare. Rețeta chisăliței are o vechime de sute de ani. Este fină și cremoasă, răcoroasă, dulce-acrișoară și foarte aromată.
Kissel sau kisel este un suc de fructe extrem de cunoscut, ca desert, mai ales în zonele de nord și de est ale Europei. Se pregătește mai ales din fructe uscate: mere, pere, prune etc. Preparatul are o vechime de peste o mie de ani, cuvântul kissel înseamnă acru, supă acră. Este un soi de compot, de vară, gros. Există mai multe feluri de chisăliță în care fructele sunt tocate complet și se servește rece, în pahare. Dar fructele se pot lăsa și întregi sau se pot tăia doar parțial.
Iată o rețetă chisăliță cu fructe întregi, îngroșată cu mălai și puțin amidon. Se pot folosi corcodușe, dar o alegere ideală sunt amestecurile de fructe (vișine cu caise acrișoare, prune etc). Este, de asemenea, un desert de post ideal.
Horoscopul zilei de miercuri, 6 noiembrie 2024, spune că nativii din zodic traversează o perioadă…
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…