Din cuprinsul articolului
Chisăliță cu vișine, prune, corcodușe, rețeta cu mălai reprezintă un desert a cărui origine ar proveni din mai multe țări. Merge de minune în perioada estivală și se prepară din fructe acrișoare. Rețeta chisăliței are o vechime de sute de ani. Este fină și cremoasă, răcoroasă, dulce-acrișoară și foarte aromată.
Kissel sau kisel este un suc de fructe extrem de cunoscut, ca desert, mai ales în zonele de nord și de est ale Europei. Se pregătește mai ales din fructe uscate: mere, pere, prune etc. Preparatul are o vechime de peste o mie de ani, cuvântul kissel înseamnă acru, supă acră. Este un soi de compot, de vară, gros. Există mai multe feluri de chisăliță în care fructele sunt tocate complet și se servește rece, în pahare. Dar fructele se pot lăsa și întregi sau se pot tăia doar parțial.
Iată o rețetă chisăliță cu fructe întregi, îngroșată cu mălai și puțin amidon. Se pot folosi corcodușe, dar o alegere ideală sunt amestecurile de fructe (vișine cu caise acrișoare, prune etc). Este, de asemenea, un desert de post ideal.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…