Categories: Expertul zilei

Desert irezistibil recomandat de Mihaela Bilic: Se decorează din abundență cu cremă de vanilie

Din cuprinsul articolului

Mulți dintre noi suntem foarte atenți când vine vorba de alegerea deserturilor. Când vine vorba de dietă, avem tendința de a elimina orice produs ce conține zahăr. Există, însă, un preparat dulce tradițional care poate fi consumat chiar dacă ești la dietă. Despre acest desert a dat detalii medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Desert irezistibil recomandat de Mihaela Bilic: Se decorează din abundență cu cremă de vanilie

Laptele este un aliment care conține aproape 90% apă și procente egale de glucide, proteine și grăsimi.

„Poate unii dintre vor suferă de intoleranță la lactoză, poate au balonări și disconfort digestiv după ce consumă lapte. O să vă spun patru gesturi simple prin care puteți rezolva această problemă.

Care e mecanismul din spatele intoleranței? Avem prea puțină enzimă numită lactază care să digere lactoza din lapte. Asta înseamnă că trebuie să prelungim, să mărim un pic timpul pe care laptele îl petrece stomac, astfel încât și puțina enzimă pe care o secretăm să aibă timp să acționeze. Asta trebuie reținut. Niciodată nu pierdem capacitate de sinteză a enzimei numită lactază.

Deci cum mărim acest timp? Pe locul unu: alegeți întotdeauna laptele integral, nu laptele degresat. Laptele cu 3,5% grăsime stă mai mult timp în stomac și cresc șansele de digestie. Nu consumați niciodată produse lactate pe burta goală. Combinația ideală la micul dejun fulgi cu iaurt. Împreună stau mai mult timp în stomac și lactoza va fi digerată.

Apoi, că tot vorbeam de burtă goală, la prânz mâncați un sendviș și apoi un lapte bătut. Din nou, cresc șansele de digestie.

Iar pe ultimul loc că s-a încheiat masa și vrem o cafea, beți laptele cald. Laptele cald este mai ușor de digerat.

Intoleranța la lactoză se rezolvă în momentul în care organismul primește mesajul că ne-am apucat de băut, din nou, lapte în mod regulat. Aveți un pic de răbdare, crește treptat și cantitatea de lapte consumat și veți vedea că se rezolvă”, a prezentat Mihaela Bilic, într-un video pe Facebook.

Pâine și lapte

„Ce poți să faci din pâine și lapte? Un desert delicios! În tradiția românească se numesc frigănele, francezii le spun „pâine pierdută” (pain perdu), iar spaniolii le-au sanctificat. Torrijas de Santa Teresa este o bucată de pâine înmuiată în lapte, pusă într-o formă tapetată cu zahăr și băgată la cuptor până se caramelizează.

Și, ca să fie irezistibilă, se decorează din abundență cu cremă de vanilie”, spune nutriționistul Mihaela Bilic.

Recent Posts

Medic chirurg: atenție la aceste semne! Indică cheaguri de sânge periculoase

Cheagurile de sânge pot pune viața în pericol dacă blochează venele sau arterele, făcând conștientizarea…

6 minute ago

Simptomele timpurii ale cancerului pancreatic. Cei mai mulți le trec cu vederea

Pancreasul este un organ care ajută la digestie și la metabolizarea zahărului și este situat…

36 de minute ago

Horoscop 17 noiembrie: zodiile care trec printr-o schimbare de destin! Schimbări financiare mult așteptate

Pe 17 noiembrie 2024, horoscopul zilnic aduce o serie de provocări și oportunități pentru fiecare…

o oră ago

Cum îți poți da seama dacă durerea în piept semnalează un atac de cord

Boala de inimă rămâne principala cauză de deces pentru bărbați și femei în Statele Unite.…

2 ore ago

Vă păstrați la frigider aceste 4 alimente? Atenție! Pot deveni toxice!

Progresul tehnologiei ne-a binecuvântat cu aparate modernizate pentru a ne face viața mai ușoară și…

2 ore ago

7 simptome ale bolii Alzheimer: ce se întâmplă în creierul tău când ai boala Alzheimer

Declinul cognitiv este un semn distinctiv al bolii Alzheimer, o afecțiune neurodegenerativă progresivă care afectează…

3 ore ago

Citeste si: