Consumul de carne roșie atât procesată cât și neprocesată este asociat cu un risc crescut de mortalitate, potrivit unui nou studiu publicat în „American Journal of Clinical Nutrition”.
Oamenii de știință suedezi au testat 74645 de femei și bărbați pentru a afla dacă există vreo legătură între consumul de carne roșie și speranța de viață.
Participanții au răspuns la chestionare despre obiceiurile alimentare, consumul de alcool, fumat, activitate fizică. Participanții au fost întrebați și cât de des au mâncat carne roșie în utlimul an. Cercetătorii au încercat apoi să descopere diferențele în ceea ce privește speranța de viață, bazându-se pe răspunsurile referitoare la consumul de carne roșie.
În 15 ani, cât a durat studiul, cercetătorii au analizat 16683 de decese, adică 20% din totalul participanșilor la studiu.
În comparație cu persoanele care nu au mâncat deloc carne roșie, cei care au mâncat în jur de 300 de grame pe zi de carne roșie procesată și neprocesată aveau o speranță de viață cu doi ani mai mică. Doar 100 de grame de carne procesată pe zi erau scurtează viața cu nouă luni.
Elena Oceanu
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…