Consumul de carne roșie atât procesată cât și neprocesată este asociat cu un risc crescut de mortalitate, potrivit unui nou studiu publicat în „American Journal of Clinical Nutrition”.
Oamenii de știință suedezi au testat 74645 de femei și bărbați pentru a afla dacă există vreo legătură între consumul de carne roșie și speranța de viață.
Participanții au răspuns la chestionare despre obiceiurile alimentare, consumul de alcool, fumat, activitate fizică. Participanții au fost întrebați și cât de des au mâncat carne roșie în utlimul an. Cercetătorii au încercat apoi să descopere diferențele în ceea ce privește speranța de viață, bazându-se pe răspunsurile referitoare la consumul de carne roșie.
În 15 ani, cât a durat studiul, cercetătorii au analizat 16683 de decese, adică 20% din totalul participanșilor la studiu.
În comparație cu persoanele care nu au mâncat deloc carne roșie, cei care au mâncat în jur de 300 de grame pe zi de carne roșie procesată și neprocesată aveau o speranță de viață cu doi ani mai mică. Doar 100 de grame de carne procesată pe zi erau scurtează viața cu nouă luni.
Elena Oceanu
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…