Categories: Expertul zilei

Descoperirea care ar putea schimba tratamentul depresiei. Studiu revoluționar

Descoperirea care ar putea schimba tratamentul depresiei. Efectul inhibitor al unui aminoacid comun găsit în corpul nostru poate contribui la depresie, anxietate și alte tulburări legate de dispoziție la unii oameni, spun oamenii de știință.

Descoperirile ar putea schimba jocul în tratamentul depresiei, o tulburare mintală comună care afectează aproximativ 3,8% din populația lumii. Depresia este o problemă de sănătate în creștere, care se estimează că va cauza o povară economică de aproximativ 326 de miliarde de dolari anual în Statele Unite.

Descoperirea care ar putea schimba tratamentul depresiei

O echipă de oameni de știință de la Institutul Herbert Wertheim UF Scripps pentru Inovare și Tehnologie Biomedicală, Florida, care a început cercetarea pentru a înțelege funcționarea receptorilor celulelor creierului a făcut descoperirea accidentală a legăturii aminoacizilor cu depresia.

Cercetătorii au identificat pentru prima dată un receptor, numit GPR158, în 2018. Într-un studiu ulterior, echipa a descoperit că șoarecii cărora le lipsește gena pentru receptor au arătat rezistență la stres.

Această descoperire a sugerat că GPR158 poate fi o țintă terapeutică. Ei așteptau cercetări suplimentare pentru a găsi sursa semnalului. Descoperirea a venit după ce oamenii de știință au evaluat structura GPR158 și au determinat că molecula de semnalizare a fost glicina aminoacidului.

Când glicina trimite semnalul, GPR158 se leagă de aminoacidul care acționează ca un inhibitor și nu ca un activator în celule. Oamenii de știință au observat că glicina ar putea trimite un semnal de „încetinire” creierului, ceea ce poate contribui la depresie și anxietate.

Efectul inhibitor al glicinei este o descoperire crucială în formularea viitoarelor antidepresive care pot acționa mai rapid.

„Studiul îmbunătăţeşte înţelegerea cauzelor biologice ale depresiei majore şi ar putea accelera eforturile de dezvoltare a unor medicamente noi, cu acţiune mai rapidă, pentru astfel de tulburări de dispoziţie greu de tratat”, a spus neurologul Kirill Martemyanov, autorul corespondent al studiului.

„Majoritatea medicamentelor pentru persoanele cu depresie durează săptămâni înainte de a începe, dacă o fac. Sunt cu adevărat necesare opțiuni noi și mai bune”.

Glicina poate contruibui la depresie și alte tulburări legate de dispoziție

Glicina este vândută ca supliment nutritiv pentru a îmbunătăți starea de spirit și somnul. Acest lucru se datorează capacității sale de a acționa diferit în diferite tipuri de celule.

Glicina acționează în moduri complexe, trimițând semnale de încetinire în anumite tipuri de celule, în timp ce trimițând semnale excitatoare în altele.

Prin urmare, sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege modul în care organismul menține echilibrul corect al aminoacizilor și modul în care activitatea celulelor creierului este afectată de acesta.

Avem nevoie disperată de noi tratamente pentru depresie. Dacă putem viza acest lucru cu ceva anume, este logic că ar putea ajuta. Lucrăm la asta acum”, a adăugat Martemyanov.

Recent Posts

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

13 minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

10 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

11 ore ago

Citeste si: