Din cuprinsul articolului
Este adevărat că lupta împotriva virusului a evoluat, însă specialiștii încă mai au multe de învățat despre infecția pe care o provoacă și modurile în care afectează organismul.
Deși este prea devreme să considerăm că știm destule despre virusul SARS-CoV-2 și boala pe care o provoacă, doi cercetători de la Universitatea din Montreal au descoperit că două molecule mici sunt eficiente în blocarea infecției.
Cele două celule, se pare, previn infectarea celulelor pulmonare cu SARS-CoV-2.
Dr. Nabil G. Seidah, director de cercetare în neuroendocrinologie biochimică, și profesorul de microbiologie Éric A. Cohen, directorul de cercetare în retrovirologie umană, au pus bazele cercetării și au fost liderii studiului, ambii fiind de la Institutul de Cercetări Clinice din Montreal (IRCM). Cercetarea a fost publicată în Journal of Virology.
Intrarea virală în celulele epiteliale pulmonare necesită scindarea suprafeței virale a glicoproteinei spike SARS-CoV-2 în două locuri, la nivelul peptidelor S1/S2 (PRRAR↓) și S2′ (KPSKR↓) pentru a expune o secvență care să permită fuziunea membranei gazdă cu virusul infecțios, comunică 360medical.ro.
Seidah și echipa sa au anticipat că existența secvenței 4 residue insertion, (PRRA), din proteina spike va duce la o scindare tipică de proprotein convertază, asemănătoare furinei, în secvența S1/S2 a PRRAR↓.
Noul studiu, spun oamenii de știință, validează acest concept și arată fără echivoc că furina (enzimă) se lipește în ambele locuri, sporind infecția virală.
De asemenea, studiul demonstrează și faptul că o altă enzimă, TMPRSS2, scindează receptorul ACE2, din plasma membranei, și îl eliberează în mediu, promovând intrarea SARS-CoV-2 în celule.
Conform studiului, combinarea a două molecule mici potente, inhibitori de furină (compuși BOS) și TMPRSS2 (camostat) blochează infecția virală directă în celulelor pulmonare cu mai mult de 95%.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…