Descoperire importantă în tratamentul cancerului pancreatic: Boala poate progresa în tăcere

Descoperire importantă în tratamentul cancerului pancreatic. În fiecare an, peste 14.000 de noi cazuri de cancer pancreatic sunt diagnosticate în Franța, fiind al doilea cel mai frecvent cancer digestiv după cancerul colorectal. Până în 2030, cancerul pancreatic ar putea fi a doua cauză de mortalitate prin cancer.

Un studiu a clarificat modul în care răspândirea acestui cancer este favorizată de dezactivarea moleculelor din genele cheie.

Boala poate progresa în tăcere timp de 10 sau 15 ani

În prezent, marea majoritate a tumorilor pancreatice sunt diagnosticate prea târziu.

„Boala poate progresa în tăcere timp de 10 sau 15 ani fără niciun semn de avertizare. Când apar simptomele, cancerul este deja într-un stadiu avansat și adesea inoperabil ”, avertizează Institutul Gustave Roussy.

Detectate suficient de devreme, aceste tipuri de cancer pot fi vindecate în 80% din cazuri. De aici și importanța implementării unui screening precis pentru boală pentru a crește șansele de supraviețuire.

Blocarea moleculelor

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Noi tratamente ar putea apărea în curând datorită unei descoperiri recente. O echipă de cercetători din Marea Britanie și SUA a identificat că răspândirea bolii este ajutată de reducerea la tăcere a moleculelor din genele cheie. Blocarea moleculelor din anumite gene contribuie la creșterea și răspândirea rapidă a bolii.

Cancerul pancreatic are cea mai mică rată de supraviețuire

„Această muncă, care a oferit o nouă înțelegere și perspectivă asupra comportamentului cancerului, sperăm că va ajuta la deschiderea drumului pentru potențiale noi tratamente în viitor”, subliniază dr. Maria Hatziapostolou.

Dr. Maria Hatziapostolou completează: „cancerul pancreatic are cea mai mică rată de supraviețuire dintre cele 20 de tipuri de cancer comune. Supraviețuirea pacienților peste cinci ani s-a îmbunătățit foarte puțin de ceva timp și de aceea este extrem de important să găsim noi modalități de a înțelege mai bine această boală, cum se răspândește și de ce este atât de agresivă. »

Un cancer agresiv

În acest studiu, cercetătorii au analizat mostre de țesut sănătos și țesut canceros din pancreas. Așadar, au descoperit că cancerele pancreatice au declanșat un proces cunoscut sub numele de metilarea ADN-ului , determinând oprirea moleculelor genei HNF4A. Pierderea HNF4A promovează dezvoltarea și agresivitatea cancerului pancreatic și acum știm că acesta este corelat cu supraviețuirea slabă a pacientului, explică dr. Hatziapostolou.

În prezent, tratamentul pancreasului se bazează pe chirurgie și chimioterapie convențională , uneori combinată cu radioterapie . Strategia terapeutică se decide în funcție de caracteristicile cancerului, de vârsta pacientului, de starea de sănătate etc.

Oamenii de știință fac descoperire ADN-ului care ar putea ajuta la găsirea unui remediu pentru cancerul pancreatic, The Guardian , 15 iulie 2024

Recent Posts

Cinci zodii care vor avea norocul vieții lor în luna octombrie

Zodii norocoase în octombrie. Luna octombrie aduce o nouă energie și oportunități de transformare pentru…

4 ore ago

Nu mânca prune dacă suferi de aceste boli. Pot deveni extrem de periculoase

Prunele sunt printre cele mai iubite fructe de toamnă, apreciate nu doar pentru gustul lor…

5 ore ago

Ritualul paharului cu apă elimină energia negativă din casa ta și atrage abundența

Ritualul paharului cu apă este una dintre cele mai simple și eficiente metode pentru a…

5 ore ago

O nouă variantă Covid se răspândește rapid în Europa. Cum se manifestă

Oamenii de știință au emis un avertisment cu privire la o nouă variantă de Covid,…

6 ore ago

Tratamentul anti-cancer secret pe care l-ar fi urmat Kate Middleton. ”Nu a fost chimioterapie”

Recent, Kate Middleton a surprins lumea cu un videoclip emoționant în care apărea alături de…

6 ore ago

De ce apar stările de anxietate și melancolie toamna

Melancolie și anxietate din cauza venirii toamnei. Pe măsură ce zilele devin mai scurte și…

7 ore ago

Citeste si: