Din cuprinsul articolului
Cercetările sugerează că un consum mare de fructe și legume este legat de un risc mai mic de multe boli cronice. Mai mult, poate ajuta la protejarea împotriva anumitor tipuri de cancer. În ciuda acestor beneficii pentru sănătate, majoritatea oamenilor neglijează consumul acestor produse alimentare.
Fie că sunt proaspete, congelate, conservate sau uscate, fructele și legumele sunt surse majore de nutrienți de care avem nevoie. Deoarece substanțele nutritive din fructe și legume variază și este important să consumați o varietate vastă în mod regulat.
Asigurați-vă că optați pentru legume de culoare verde închis, roșii și portocalii, precum și pentru fasole și mazăre.
Umpleți jumătate din farfurie cu legume și fructe. Iată câteva sfaturi despre cum puteți adăuga mai multe produse la mesele voastre:
Textura este totul
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…