Din cuprinsul articolului
Faptul că nu faci un duș corespunzător se poate solda cu o infecție potențial fatală, potrivit unui dermatolog.
Lindsey Zubritsky, care se autointitulează Dermguru pe TikTok, a postat un videoclip în care detaliază cele trei părți ale corpului tău pe care probabil că nu le speli suficient.
„Sunt dermatolog și acestea sunt locurile în care trebuie neapărat să te speli mai des decât o faci”, a spus ea în videoclipul său, care are peste 3 milioane de vizualizări.
Ascultați: locul numărul unu este în spatele urechii.
Dacă vă puneți degetul în spatele urechii și „observați un miros la ea sau simțiți ceva, ar trebui să o spălați mai des”, a avertizat Zubritsky, explicând că mătreața, sebumul și alte acumulări de la nivelul capului se adună adesea acolo.
Al doilea cel mai neglijat loc este buricul – iar ceea ce se întâmplă dacă nu-l cureți poate fi greu de digerat.
Dacă este neglijat, buricul poate dezvolta un omfalolit, cunoscut și sub numele de piatră la buric.
„Aceasta este o zonă super comună pentru a colecta transpirație, resturi, acumulări de murdărie”, a spus Zubritsky.
„De fapt, dacă nu îl cureți suficient, vei avea atât de multe resturi și murdărie acolo încât vei dezvolta o piatră în buric care arată așa”, a spus ea în timp ce a împărtășit o fotografie cu o monstruozitate murdară asemănătoare unei pietricele în buricul cuiva.
Viața ta este în pericol dacă nu te speli în aceste zone ale corpului
În cele din urmă, doar te rezumi la igienă dacă nu te speli regulat sub unghii.
„Când faci duș, trebuie neapărat să treci sub acele unghii cu o perie de frecat pentru a scăpa de murdărie, resturi și acumulări”, a explicat ea.
Dacă nu curățați aceste trei zone în mod corespunzător, ați putea fi purtător de Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA), o bacterie rezistentă la mai multe antibiotice.
Infecțiile MRSA netratate pot duce la septicemie, răspunsul extrem – și uneori mortal – al organismului la o infecție, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.
Simptomele infecției cu MRSA pot include umflături, căldură, roșeață și durere.
„Dacă continuați să aveți infecții bacteriene pe piele, ați putea fi un colonizator al MRSA în acele zone”, a avertizat Zubritsky.
@dermguru Think twice next time you take a shower #showertok #skintips #hygienetips #dermguru #staph #mrsa #skininfection #folliculitis #dermexplains#greenscreen ♬ Quirky – Oleg Kirilkov