Din cuprinsul articolului
Dermatita seboreică: simptome, cauze, metode de tratament.
Milioane de oameni din întreaga lume suferă de dermatită seboreică, care are un tratament permanent și poate reveni în continuare în funcție de condițiile fizice și de mediu.
Dermatita seboreică provoacă pete, piele roșie și multă mâncărime, făcând chiar și o zonă grasă din jurul pielii, uscată și solzoasă. Cel mai bun mod de a sta departe de această afecțiune este să curățați în continuare pielea cu o bucată de săpun și șampon blând pentru a reduce uleiul și acumularea de piele moartă.
Cunoscută și sub numele de mătreață în limbajul obișnuit, afecțiunea îi afectează și pe bebeluși, provocând pete cu cruste solzoase pe scalp.
Iată câteva simptome ale dermatitei seboreice care pot chiar să se aprindă din cauza stresului și a vremii prea reci sau prea calde:
1. Prezența fulgilor albi de piele, atât mari cât și mici pe scalp, păr, sprâncene și barbă
2. Piele grasă cu cruste pe scalp
3. Pielea roșie
4. Mâncărime severă
5. Mici denivelări
Chiar dacă cauza exactă a afecțiunii nu este cunoscută, medicii atribuie apariția severă a mătreții și a mâncărimii constante unei ciuperci numită Malassezia găsită în piele și care este afectată de secreția excesivă de ulei.
De asemenea, se crede că un sistem imunitar slab declanșează mătreața.
Din fericire, nu este o afecțiune contagioasă, dar există o serie de factori de risc în ceea ce privește dermatita seboreică, factori care pot declanșa sau pot întreține această afecțiune. Printre aceștia se numără:
Există multe șampoane, creme și loțiuni medicamentoase care ajută la tratarea dermatitei seboreice, împreună cu câteva remedii eficiente la domiciliu. Chiar dacă nu există un tratament permanent pentru aceasta, această afecțiune poate fi amânată cu utilizarea următoarelor:
1. Creme și unguente: Cremele și unguentele pe bază de rețetă ajută la controlul inflamației în zonele afectate. Deoarece majoritatea conțin steroizi care au efecte secundare, cel mai bine este să-i folosiți cu moderație.
2. Geluri antifungice: În funcție de simptome, medicul poate prescrie și cremă sau pudră antifungică.
3. Puține remedii naturale: Există multe modalități naturale de a ajuta la vindecarea scalpului, cum ar fi folosirea iaurtului, lămâie și măști cu miere pentru a menține infecția scalpului liberă și hidratat și hidratat.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…