Din cuprinsul articolului
Dermatita atopică este o afecțiune cronică dermatologică. Pacienții cu dermatită atopică au nevoie de sprijin pentru a despăși problemele ridicate de boală, dar și modul în care sunt priviți de către cei de lângă ei: familie, prieteni, colegii de serviciu, etc.
Activitatea cotidiană și calitatea vieții pacientului este afectată de manifestările de la nivelul pielii, precum:
Simptomele pot fi atât de iritante încât pot duce uneori la anixetate și chiar la depresie.
Iată șase efecte ale dermatitei atopice care e bine să fie cunoscute pentru a înțelege mai bine această afecțiune și pe cei care o au:
Pentru a veni în sprijinul persoanele cu dermatită atopică și a crește gradul de conștientizare a problemelor cu care se confruntă, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA) lanzează campania „Simte Dermatita Atopică. Îmbracă haina empatiei!”.
În campanie invităm oamenii sănătoși să experimenteze simptomele dermatitei atopice prin probarea de produse realizate din lână țurcană.
Tricotajele din lână țurcană purtate direct pe piele induc acea senzație de usturime, mâncărime și roșeață a pielii, asemănătoare cu manifestările dermatitei atopice. Campania se desfășoară pe rețelele sociale APAA, în perioada octombrie – decembrie 2024.
Vă invităm și pe voi să realizați filmulețe și fotografii de susținere și încurajare pentru persoanele diagnosticate cu dermatită atopică și să le postați pe rețelele sociale folosind hashtagurile #NuSuntSingurcuDermatita, #SimteDermatita. Dacă vreți să probați tricotajele din lână țurcană, vă rugăm să ne trimiteți un mesaj la adresa de email: apaaromania@gmail.com.
Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune – A.P.A.A. s-a înfiinţat pentru a oferi suport persoanelor şi familiilor celor afectaţi de bolile autoimune. Principalele obiective ale Asociaţiei sunt: reintegrarea socială şi profesională a pacienţilor cu afecţiuni autoimune, consilierea de specialitate a pacienţilor şi familiilor lor, precum şi impulsionarea responsabilizării structurilor guvernamentale în problematica acestor boli.
Pentru mai multe informaţii despre APAA vizitaţi: www.apaa.ro şi pagina de Facebook a asociaţiei.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…