Din cuprinsul articolului
Depresia spirituală se referă la sentimentele de tristețe, pierdere a bucuriei și deconectarea de latura spirituală, religie sau de Dumnezeu. Nu există o singură cauză a depresiei, dar aceasta poate avea la bază un dezechilibru chimic sau factori externi.
Termenul de depresie spirituală a fost introdus în 1954 de către pastorul și medicul Dr. Martyn Lloyd-Jones în cartea sa „Depresia Spirituală: Cauzele și Tratamentele Sale”.
Experiența depresiei spirituale poate implica sentimentul pierderii credinței sau a conexiunii cu Dumnezeu, având mai puțin timp sau interes pentru studiul religios sau spiritual, sau sentimente generale de descurajare. De asemenea, poate face referire la pierderea credinței unei persoane în ceva ce pare mai mare decât sinele.
Tratamentul pentru depresia spirituală poate implica discuții cu un lider spiritual sau religios, rugăciunea sau studiul scripturii religioase. Cu toate acestea, specialiștii în sănătate mintală poate oferi sprijin și alte forme de tratament, cum ar fi terapia și medicamentele.
Deși depresia spirituală nu este un diagnostic medical oficială, oamenii pot face referire la aceasta dacă simt o pierdere a conexiunii cu spiritualitatea sau religia, lipsa lui Dumnezeu sau a unei puteri superioare în viața lor, sau un sentiment general de melancolie sau tristețe.
Cu toate acestea, depresia spirituală nu provine întotdeauna dintr-o credință sau din antecedente religioase. Depresia spirituală poate avea la bază o conexiune puternică cu lucruri din afara sinelui, cum ar fi natura sau universul. O persoană se poate simți confuză, poate avea sentimente negative legate de scopul său, sau poate fi tristă încercând să înțeleagă sensul vieții.
Nu există un consens universal privind definiția spiritualității. Prin urmare, depresia spirituală poate arăta diferit pentru fiecare persoană și poate sugera, de fapt, probleme legate de sănătatea mintală, cum ar fi o tulburare depresivă.
Una dintre definițiile comune ale spiritualității, care rezultă din literatura de specialitate, sugerează că aceasta se referă la căutarea unui sens mai profund al vieții, la conștientizarea de sine și a altora, la dezvoltarea personală, la conexiunea cu ceva sau cineva mai mare decât sinele și la dezvoltarea unor valori, convingeri și practici care să conducă la o viață mai împlinită și echilibrată.
Nu există o listă definitivă de semne ale depresiei spirituale, dar multe pot fi similare cu cele ale depresiei. O persoană care experimentează depresie spirituală poate simți o deconectare de Dumnezeu sau de o putere superioară, alături de un sentiment profund de tristețe sau lipsă de bucurie.
Unele semne pot include:
Multe semne ale depresiei spirituale pot fi similare cu simptomele depresiei, în general. Acestea includ:
Depresia în sine poate avea diverse cauze, cum ar fi:
Depresia spirituală poate izvori din cele de mai sus în relație cu credința, spiritualitatea și religia. Aceasta poate include:
Studiile arată că spiritualitatea are influențe pozitive asupra vieții, astfel încât atunci când o persoană resimte o pierdere a credinței sau a conexiunii cu Dumnezeu sau cu o putere superioară, aceasta poate duce la o viziune generală negativă.
Primul pas pentru depășirea depresiei spirituale este recunoașterea diferențelor dintre depresia spirituală și depresia clinică. Identificarea modului în care spiritualitatea sau lipsa ei pot cauza depresie este un pas cheie pentru a o depăși, precum și conștientizarea simptomelor generale de depresie.
Ar putea fi o idee bună să recunoști domenii din viața ta care ar putea avea legătură cu depresia spirituală, cum ar fi oprirea practicării rugăciunilor sau a mersului la biserică. În astfel de cazuri, unele măsuri precum contactarea persoanelor care te-ar putea ajuta, cum ar fi un preot, poate fi benefică.
Depășirea depresiei spirituale poate arăta diferit pentru fiecare persoană și include:
Depresia poate fi o experiență debilitantă și este întotdeauna important să discuți cu un profesionist în domeniul sănătății despre simptomele resimțite.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…