Din cuprinsul articolului
Potrivit Huffpost, depresia situațională este o afecțiune temporară, declanșată de un eveniment traumatizant. Termenul medical este folosit pentru a descrie, de fapt, o tulburare de adaptare.
„Depresia situațională este reprezentată de un episod deprimant, declanșat de un eveniment traumatizant sau de o schimbare în viața persoanei respective. Spre exemplu, schimbarea locului de muncă, decesul unei persoane apropiate sau un mediu de lucru haotic. De obicei, este considerată o reacție a unui eveniment major, traumatizant.”, a susținut Greg Kushnick, psiholog licențiat în New York.
Modificări de dispoziție
Similar experiențelor asociate cu depresia, această tulburare de adaptare implică o stare de spirit slabă și stări de tristețe, vină sau deznădejde. Ai putea avea dificultăți în a simți bucurie sau plăcere, față de momentele obișnuite. Primul pas este realizarea unei modificări în dispoziția ta. În acest caz, experții recomandă sfatul unui medic specializat.
Comportamentul tău se schimbă
Pe lângă modificările de dispoziție, schimbările de comportament sunt, de asemenea, asociate cu despresia situațională. Acestea includ fluctuații în privința obiceiurilor alimentare, programul de odihnă, crize de plâns, izolarea socială, nervozitate, ruminație, lipsă de energie, etc.
Simptomele apar la ceva timp după evenimentul declanșator
De obicei, primele semne ale depresiei situaționale apar în aproximativ 3 luni de la evenimentul declanșator. Cu alte cuvinte, acest lucru rezrezintă manifestarea unui răspuns la un eveniment traumatizant sau a unei schimbări subite. Cu toate acestea, timpul în care această tulburare poate varia de la persoană la persoană.
Este dificil să funcționezi normal
Odată cu depresia situațională, unele simptome pot fi atât de grave încât îți pot afecta funcționarea normală. Acest lucru este caracterizat de lipsa motivației și dificultăți de concentrare.
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…