Cum recunoaștem depresia, de câte tipuri este, dar și care sunt soluțiile împotriva bolii secolului. Netratată, îți poate distruge viața
Depresia este o afecțiune medicală serioasă care poate influența în mod negativ starea, gândirea și comportamentul.
Odată cu apariția acesteia trebuie să știm că ne afectează în egală măsură, psihicul și corpul, potrivit psihologului Eveline Țibichi-Osnaga, colaborator al cotidianului Evenimentul Zilei.
Depresia este o tulburare bio chimică, ce se manifestă prin schimbarea modului de a gândi (stima de sine scăzută, negativism, pierderea propriului sens, sentimente de vinovăție și deznădejde), stări de tristețe, dezinteres și de pierdere a speranței.
Mulți oameni folosesc termenul de “depresie” pentru a explica o stare de spirit proastă sau de tristețe sau, chiar, o stare de apație, însă depresia este mult mai mult decât atât. Deosebirea între tristețe și depresie constă în faptul că prima este o emoție, iar a doua este o afecțiune.
Care sunt simptomele?
Dacă vă identificați cu mai multe din următoarele semne și simptome, s-ar putea să suferiți de depresie și este de preferat să consultați un psiholog sau un psihoterapeut care să vă ajute să depășiți cât mai repede acest episod:
Care sunt formele de depresie?
Depresia poate apărea sub diverse forme iar în timp sau identificat diferite etape și procese care pot apărea în evoluția depresiei:
Episod: perioada de timp în care pacientul prezintă simptomele care îndeplinesc criteriile de diagnostic.
Remisiune parțială: pacientul se îmbunătățește pentru o perioadă limitată de timp și nu mai îndeplinește criteriile, dar are încă simptome.
Remisiune completă: pacientul se îmbunătățește până când este asimptomatic.
Recuperare: perioadă asimptomatică suficient de lungă pentru a considera că episodul s-a încheiat (de obicei setat între 4-6 luni).
Recidivă: exacerbarea simptomelor, astfel încât criteriile să fie îndeplinite din nou, care apare în timpul remisiunii, dar înainte de recuperare.
Reapariția: prezentarea unui nou episod după recuperarea.
Depresia recurentă
Se spune că o depresie este recurentă când revine din nou și din nou, în episoadele repetate, după ce pacientul și-a revenit complet.
Depresia cronică
Există o depresie care este groaznică, începe înainte de vârsta de 21 de ani și rămâne mulți ani. Își are rădăcinile în copilărie în relațiile care se stabilesc cu oamenii importanți din care învățăm cum să abordăm problemele și relațiile personale din viață. Este vorba despre acele modele de comportament învățate care mențin depresia și o fac cronică, potrivit psihologului Eveline Țibichi-Osnaga.
Cum putem învinge depresia?
În sprijinul celor care trec printr-o perioadă depresivă vin psihologii clinicieni, psihoterapeuții și în cazuri grave chiar și psihiatrii. În câteva sedințe de terapie încep să se vadă și primele rezultate, beneficiile fiind prezente pe o perioadă lungă de timp. Sunt și câteva alimente care ne ajută și care au rolul de a echilibra organismul din punct de vedere chimic. Sunt recomandate roșiile, bananele, migdalele, brânza cu mucegai, cerealele integrale, peștele și ficatul. De asemenea, sunt recomandate plimbările în zilele însorite și, pe cât posibil, frecventarea spațiilor luminoase.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…