În sezonul cald creşte riscul alterării alimentelor şi, implicit, al apariţiei de toxiinfecţii alimentare şi, de aceea, este bine să fie respectate câteva măsuri simple, dar foarte eficiente.
De aceea este indicat să fie acordată o mai mare atenţie modului de păstrarea sau de preparare a alimentelor şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.
Astfel, produsele alimentare trebuie să fie achiziţionate numai din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar veterinar, pentru a avea garanţia unor produse sigure, care sunt controlate şi depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură şi igienă.
Odată cumpărate, produsele de origine animală trebuie să fie păstrate în frigider. Alimentele care urmează să fie depozitate în frigider vor fi ambalate separat şi păstrate la temperaturile indicate pe ambalaj. În plus, alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite.
Produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru fi preparate sau consumate ulterior.
Alimentele alterate vor fi aruncate întrucât reprezintă o sursă de contaminare pentru celelalte produse din frigider.
Totodată, fructele şi legumele vor fi bine spălate înainte de a fi puse în frigider şi înainte de a fi consumate.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…