Zahar, placere si chin. Dependenta de zahar este greu de dus, de ce nu poti renunta? Pofta de dulce ascunde lipsa acestui nutrient și este mult mai complexa decat ai crede. In spatele acestei dorinte zilnice exista carenta unui nutrient important.
Stii foarte bine ca zaharul nu iti face bine si ca este sursa nenumaratelor boli grave. Stii ca ingrasa si cu toate astea, nu te poti abtine.
Cel mai important lucru este sa identifici tipul de zahar la care poftesti. ”Pofta de ciocolata poate sa ascunda o carenta de magneziu, o problema foarte frecvent intalnita”, explica nutritionistul Elissa Goodman pentru site-ul Byrdie.com
Este recomandat sa verifici nivelul de magneziu din corp, deoarece pofta de zahar poate sa ascunda o carenta. ”Cand organismul nostru nu are suficient magneziu va avea dificultati in a conferi energie celulelor, va resimti aceasta carenta si vei pofti la zahar”, spune specialistul.
Ce poti sa faci cand ai brusc pofta de zahar? Ca sa nu intampini fluctuatii ale glicemiei este recomandat sa consumi suficiente proteine, mai multe alimente cu un continut mare de fibre, cum ar fi leguminoasele si legumele, precum si carbohidrati complecsi. Nutritionistul recomanda sa adaugi mai multe proteine la fiecare masa, lucru care te va ajuta sa nu te confrunti cu o scadere brusca a glicemiei.
”Atunci cand te apuca brusc o pofta de zahar inseamna ca ai fluctuatii ale glicemiei din sange. Cand glicemia scade, corpul iti cere alimente care sa-i confere energie care stabilizeaza nivelul zaharului din sange”, explica specialistul, avertizand ca daca acest simptom este constant e posibil sa suferi de hipoglicemie.
Sfârșitul de an aduce adesea cu sine emoții intense din cauza schimbărilor, a evenimentelor neașteptate…
Fructele se numără printre alimentele cu efecte ultrabenefice asupra organismului, care nu trebuie să lipsească…
Previziunile ANM se schimbă constant. Conform celor mai noi date, vremea va suferi schimbări radicale…
Multe femei asociază menopauza cu incapacitatea de a mai face copii, și este întrucâtva adevărat,…
Pacienții cu dizabilități din România expuși unui risc major de sănătate, în urma Deciziei controversate…
Pulsul normal în repaus este unul dintre cei mai importanți indicatori de sănătate cardiacă, utilizat…