Din cuprinsul articolului
Informații utile despre dependența de jocuri de noroc! Aveți probleme cu jocurile de noroc? Explorați semnele de avertizare și simptomele și aflați cum să vă opriți.
Probleme legate de jocurile de noroc poate avea oricine. Jocul de noroc se poate transforma dintr-o distracție inofensivă, într-o obsesie nesănătoasă, cu consecințe grave. Fie că pariați pe sport, cărți, ruletă, poker sau sloturi – într-un cazinou fizic sau cazino online – problemele legate de jocurile de noroc vă pot strica relațiile, interfera cu munca și pot duce la dezastre financiare. Este posibil să faceți chiar și lucruri le care nu v-ați gândit vreodată, cum ar fi să creați datorii uriașe sau chiar să furați bani pentru a paria.
Dependența de jocuri de noroc – cunoscută și sub denumirea de jocuri de noroc patologice, jocuri de noroc compulsive sau tulburări de joc – este o tulburare de control al impulsurilor. Dacă sunteți un jucător compulsiv, nu puteți controla impulsul de a juca, chiar și atunci când are consecințe negative pentru dvs. sau cei dragi. Veți juca indiferent dacă câștigați sau pierdeți. Nu vă veți gândi sub nicio formă la consecințe – chiar și atunci când știți că șansele sunt împotriva voastră sau nu vă puteți permite să pierdeți.
Desigur, puteți avea, de asemenea, o problemă legată de jocuri de noroc fără să vă pierdeți complet controlul. Problema aceasta este orice comportament al jocurilor de noroc care vă perturbă viața. Dacă sunteți preocupați de jocuri de noroc, cheltuiți din ce în ce mai mult timp și bani, urmărind pierderile, în ciuda consecințelor grave din viața dvs.
Dependență de jocuri de noroc este adesea asociată cu alte tulburări de comportament sau dispoziție. Mulți jucători cu probleme suferă, de asemenea, de probleme de abuz de substanțe, ADHD neadministrat, stres, depresie, anxietate sau tulburare bipolară. Pentru a depăși problemele legate de jocuri de noroc, va trebui să abordați aceste cauze și orice alte cauze subiacente.
Deși s-ar putea să simțiți că nu aveți putere să spuneți stop jocurilor de noroc, puteți face multe lucruri pentru a depăși problema, repara relațiile și finanțele dvs. și, în sfârșit, să vă recâștigați controlul asupra vieții.
Dependența de jocuri de noroc este uneori denumită „boală ascunsă”, deoarece nu există semne sau simptome fizice evidente ca în dependența de droguri sau alcool. De asemenea, jucătorii cu probleme neagă sau minimizează problema – chiar și pentru ei înșiși. Cu toate acestea, este posibil să aveți o problemă legată de jocuri de noroc dacă:
Simțiți nevoia să fiți secretoși în privința jocurilor de noroc. Este posibil să jucați în secret sau să mintiți cu privire la cât de mult jucați, fiindcă simțiți că ceilalți nu vor înțelege sau că îi veți surprinde cu o victorie mare.
Nu puteți să controlați jocurile de noroc. După ce începeți să jucați, puteți să vă opriți? Sau jucați până când ați cheltuit ultimii bani, crescând pariurile pentru a câștiga banii pierduți?
Pariați chiar și atunci când nu aveți bani. Juca până când cheltuiți ultimii bani, apoi treceți la banii pe care nu îi aveți – banii pentru plata facturilor, cărților de credit sau lucrurilor pentru copiii dvs. S-ar putea să simțiți nevoia de a împrumuta bani, de a vinde sau chiar de a fura lucruri pentru a face bani pentru jocurile de noroc.
Vă veți îngrijora familia și prietenii. Veți nega încontinuu că nu aveți probleme cu jocurilor de noroc. Dacă prietenii și familia sunt îngrijorați, ascultați-i cu atenție. Nu este un semn de slăbiciune cerutul de ajutor. Mulți jucători mai în vârstă nu vor să spună copiii lor adulți că le-au pariat moștenirea, dar nu este niciodată prea târziu pentru a face schimbări în bine.
Cel mai mare pas pentru a depăși o dependență de jocuri de noroc este să vă dați seama că aveți o problemă. Este nevoie de putere și curaj extraordinar pentru a reuși acest lucru, mai ales dacă ați pierdut o mulțime de bani și v-ați înrăutățit relațiile cu ceilalți. Nu disperați și nu încercați să treceți prin asta singuri. Mulți alții au trecut prin așa ceva și au putut să renunțe și să-și refacă viețile. Puteți și dvs. Iată ce trebuie să faceți:
-Învățați să vă eliberați de ceea ce vă apasă în moduri mai sănătoase;
– Consolidați-vă rețeaua de sprijin;
– Alăturați-vă unui grup de sprijin;
-Căutați ajutor pentru tulburările de dispoziție care stau la baza dependenței;
– Încetați să mai jucați jocuri de noroc;
– Faceți alegeri mai bune.
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…