Dentist – Tu ce simți când te gândești că trebuie să mergi la dentist? Este un lucru frecvent ca oamenii să se sperie atunci când se gândesc la vizita pe care trebuie să o facă, cel puțin de două ori pe an, la medicul stomatolog.
Cu toții am experimentat, măcar odată, o durere de dinți și numai gândul de a ne așeza pe scaunul dentistului ne face să ne gândim de două ori înainte de a face o programare. În plus, adesea, faptul că nu simți durere în zona cavității bucale sau nu observi defecte vizibile, tinzi să crezi că ai o gură perfect sănătoasă.
În realitate, este bine să nu lași să treacă prea mult timp între un control dentar și următorul pentru a evita apariția unor probleme grave, cum ar fi leziuni canceroase sau mai puțin grave, cum ar fi cariile. De asemenea, în ultimii ani, tehnicile din medicina dentară, precum și aparatura folosită, au cunoscut un adevărat boom. Totul se face mai simplu, mai rapid și, în cele mai multe cazuri, fără durere sau cu un disconfort minim.
Trebuie să fii conștient că, dacă igienă orală începe și se face în interiorul locuinței tale, această trebuie neapărat să continue în cabinetul stomatologic. Prin urmare, sfatul este să programezi o întâlnire cu medicul dentist la fiecare șase luni și nu, așa cum se crede din greșeală, în fiecare an. Ai avantajul de a face programările chiar și online, așa cum este posibil, de exemplu să stabilești o întâlnire pe pagină de contact clinica stomatologica Timisoara, Just Smile Dental Clinic.
O consultație, chiar și una de rutină, îi va permite specialistului să identifice rapid orice boală și să evite probleme mai grave, cum ar fi gingivita sau bolile parodontale. În principiu, este important să îți menții dinții naturali, chiar dacă orice degenerare ireversibilă, care duce la pierderea dinților, poate fi rezolvată prin introducerea unui implant.
Pe lângă consultația clasică, pentru a se stabili starea de sănătate a gurii, medicul dentist va face și o evaluare estetică și va proceda la orice albire a smalțului pentru a face imediat zâmbetul mai fresh, mai frumos și mai strălucitor.
În cele din urmă, mergând la medicul dentist de încredere la fiecare șase luni, poți preveni acumularea de tartru care inflamează gingia, osul și cavitățile, adesea probleme asimptomatice în prima faza, însă dureroase atunci când dintele și gingia sunt afectate în profunzime. Revenind la sfatul principal, acela de a merge la dentist la fiecare șase luni, să știi că există și excepții. Vei fi nevoit să mergi mai des atunci când problemele sunt mai grave și este necesar să se verifice sănătatea gurii, a dinților și a gingiilor.
Igienă orală precară: care sunt consecințele
Cei care nu își curăță dinții, au sau vor avea, fără nicio excepție, inflamații ale gingiilor care, dacă nu sunt tratate, degenerează în parodontita. Această boală cronică duce la formarea de “buzunare” între dinte și gingie, adică spații ideale pentru proliferarea bacteriilor care pot pătrunde în sânge și pot provoca infecții și boli în alte părți ale corpului. Din acest motiv, încă din copilărie, este important să ne învățăm micuții să aibă grijă de gură și dințișori cu mare atenție. Puterea exemplului este cea mai bună. Chiar de la primii dinți de lapte putem merge la dentist. Astfel îl vom obișnui pe cel mic cu medicul și acesta nu se va teme pe viitor. La clinica Just Smile din Timișoara, medicii sunt prietenoși, iar copiii se vor simți imediat în largul lor.
Spuneam că o igienă neadecvată poate duce la boli gingivale. Ei bine, studii recente au evidențiat, de asemenea, legătura dintre parodontită și diverse boli, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare și bolile sistemului respirator. Asta înseamnă că, cei care suferă de patologii ale gurii prezintă un risc mai mare de accident vascular cerebral, dar și de endocardită. Aceasta este o patologie a peretelui interior al inimii care poate fi fatală dacă nu este tratată la timp. Există, de asemenea, o relație concretă între igienă orală deficitară și tulburările cognitive, cum ar fi Alzheimer. Același lucru este valabil și pentru sistemul respirator și prezența bacteriilor care pot ajunge la plămâni și pot provoca infecții. Probabilitatea de a muri de pneumonie crește la cei cu afecțiuni parodontale foarte grave.
În cele din urmă, la pacienții diabetici, o parodontita poate opri controlul zahărului și poate crea complicații precum insuficientă cardiacă și pulmonară. Din acest motiv, cei care suferă de diabet trebuie să acorde o atenție deosebită igienei orale și să meargă regulat la medicul dentist.
Vizită la dentist: importanța efectuării sale în mod regulat
Având în vedere riscurile asociate unei igiene orale precare, este clar că vizitele și programările dese la medicul dentist sunt importante. Doar o curățare profundă va elimina resturile de alimente lipite între dinți, placă și tartru, precum și prevenirea chiar și a bolilor grave pe care le-am amintit.
În plus, a merge regulat la dentist are și avantaje economice. Să ne gândim doar la economiile pe care curățarea regulată le poate garanta, față de tratamentele dentare foarte scumpe sau chiar a nevoii de refacere a dinților prin intervenții chirurgicale complexe.
Programarea regulată a vizitelor și întâlnirilor cu medicul dentist, chiar și fără simptome și inflamații clare și evidente, trebuie să devină un obicei. Îngrijirea dinților și a gingiilor este, de fapt, fundamentală, iar această conștientizare trebuie să prevaleze nu numai asupra fricii nejustificate față de medicul dentist, ci și asupra percepției că mersul la cabinetul stomatologic este o pierdere de timp și bani. Cum faci o programare chiar acum? Pe pagină clinicii Just Smile nu trebuie decât să îți lași numele, datele de contact și mesajul. Vei fi contactat în cel mai scurt timp și te vei bucura de o consultație profesională la unul din cele mai bune cabinete stomatologice.
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…