Categories: Expertul zilei

Demență: Obiceiul de la micul dejun asociat cu un risc de 4 ori mai mare de declin cerebral

ÎNȚELEGEREA factorilor stilului de viață care influențează riscul de demență este esențială pentru construirea unui tampon împotriva acestuia. Un studiu publicat în Jurnalul Japonez de Științe Umane ale Serviciilor Sociale de Sănătate a constatat că un anumit obicei de mic dejun a fost „de patru ori mai mare” în rândul participanților care au fost diagnosticați cu demență.

Demența – un termen general pentru simptomele asociate cu declinul progresiv al creierului – este o afecțiune comună în rândul vârstnicilor. Cu toate acestea, nu este un rezultat natural al procesului de îmbătrânire – aceasta este o perspectivă cheie, deoarece sugerează că există modalități de a vă modifica riscul. De-a lungul anilor, cercetătorii și-au îndreptat atenția către factorii de stil de viață care sunt asociați cu riscul de demență.

O perspectivă curioasă a ieșit dintr-un studiu din 2011 publicat în Jurnalul Japonez de Științe Umane ale Serviciilor Sociale de Sănătate.

Scopul studiului a fost de a explora relația dintre obiceiurile stilului de viață și demență în rândul adulților în vârstă care locuiesc în comunitate prin realizarea unui studiu de cohortă.

Studiul, realizat pe parcursul a șase ani, a fost realizat într-o comunitate de fermieri din apropierea unui centru urban important din Japonia.

Participanții au fost formați din 525 de adulți în vârstă de 65 de ani sau mai mult.

După ajustarea pentru factorilor ce țin de sex și vârstă, cercetătorii au descoperit că un diagnostic de demență a fost „de patru ori mai mare în rândul participanților care nu au luat micul dejun”.

Ei au descoperit, de asemenea, că un diagnostic de demență a fost de 2,7 ori mai mare în rândul participanților care au luat doar o gustare, de 2,5 ori mai mare în rândul participanților cărora nu le-a păsat consumul de sare și de 2,7 ori mai mare în rândul participanților care nu au avut grijă de echilibrul nutrițional.

Cercetătorii au concluzionat: „Conform rezultatelor noastre, mai multe obiceiuri de stil de viață au fost asociate cu demența”.

Intervențiile adecvate sunt necesare pentru persoanele cu risc ridicat, inclusiv pentru cei cu deficiențe cognitive ușoare”.

Este important de menționat că studiul a fost limitat la o anumită cohortă și trebuie efectuate investigații suplimentare pentru a trage concluzii mai definitive.

Recent Posts

Adio gripă și răceală: Cum se prepară leacul băbesc care îmbunătățește sănătatea instant

Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…

12 minute ago

Premiu pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital

Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…

43 de minute ago

Boala epocii moderne capătă amploare. Îngreunează calea către un diagnostic precis

Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…

o oră ago

Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism: Ne protejează de cancer, diabet și depresie

Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…

2 ore ago

Performerii din sănătate prezentați de Revista Capital

Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…

2 ore ago

Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Capital. Ce premiu a obținut

Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…

2 ore ago

Citeste si: