Dementa descrie un set complex de boli cu multe prezentari cunoscute, care provoaca mari dificultati in diagnostic.Bolile majore contribuie la izolarea și înstrăinarea a milioane de oameni în fiecare an. Dar fără un tratament, diagnosticul precoce rămâne cea mai bună soluție pentru întârzierea progresiei demenței. Înțelegerea întregii game de manifestări clinice ale pielii, atât fizice, cât și neurologice, s-a dovedit critică pentru a permite acest lucru.
Cercetătorii speră că o înțelegere mai largă a semnelor de demență ar putea ajuta la ascuțirea instrumentelor de diagnosticare în următorii ani.
Până în prezent, mai multe studii au arătat că pot apărea modificări ale părului și unghiilor odată cu deteriorarea cognitivă.
Un raport, intitulat „Leziuni ale pielii: un semn valoros în diagnosticul sindromului demență” a adus în discuție problema prezenței leziunilor cutanate în boala Alzheimer.
Studiul raport atrage atenția asupra leziunilor caracteristice ale pielii asociate cu anumite tipuri de sindroame de demență.
„În boala Alzheimer, apar leziuni în păr și unghii, iar răspunsul pielii cu Sudo-secreție este perturbat”, spun cercetătorii
„Prin urmare, se pare că manifestările cutanate asociate cu sindroamele demenței pot servi ca un semn valoros în cursul diagnosticului.”
Potrivit raportului, leziunile cutanate caracteristice bolii Alzheimer tind să fie cauzate de o igienă deficitară.
Uneori, însă, apar tulburări de excoriație, care descriu culegere cronică a pielii, sau micoze.
Modificări ale părului și unghiilor sunt observate la 70% dintre pacienții care suferă de boala Alzheimer, se arată în raport.
Pe lângă simptomele specifice ale pielii, studiul atrage o atenție deosebită asupra leziunilor generate de unghii în boala Alzheimer.
„Studiile arată o corelație între o reducere a concentrației de mercur și durata și severitatea demenței.
Modificări ale concentrației de micronutrienți din placa unghiei (calciu, magneziu, mercur, potasiu, zinc, brom, cobalt) sunt observate în primele etape ale bolii.”
Autorii adaugă: „Demența este adesea însoțită de leziuni ale pielii rezultate din igiena neglijată, escare, îndemnuri, micoze, răni bacteriene și mâncărime”.
Uneori, totuși, apar ca efect secundar al medicamentelor leziuni ale pielii, cum ar fi mâncărimea pielii, decolorarea cutanată și reacțiile alergice.
Având în vedere aspectele dermatologice ale diferitelor tipuri de sindroame de demență, se pot distinge următoarele:
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…