Categories: Expertul zilei

Demență: „gustarea de după-amiază” care vă poate crește riscul de Alzheimer

DEMENTA este un set distructiv de simptome asociate cu declinul progresiv al creierului. Potrivit cercetărilor, o „gustare de după-amiază” vă poate crește riscul de a dezvolta boala Alzheimer – cea mai frecventă cauză a demenței.

Demența este un termen umbrelă pentru simptomele asociate cu agravarea declinului creierului. Cauza principală este boala Alzheimer, care se caracterizează printr-o acumulare anormală de proteine în și în jurul celulelor creierului. Din păcate, nu există un tratament pentru Alzheimer, dar dovezile indică din ce în ce mai mult factorii de risc.

Cercetările publicate în Alzheimer & Dementia, jurnalul Asociației Alzheimer, carbohidrații rafinați pot crește riscul de demență.

Carbohidrații rafinați, cunoscuți și sub denumirea de carbohidrați „simpli”, se referă la zaharuri (de exemplu, glucoză, fructoză, zaharoză) sau orice produs din cereale cărora li sa îndepărtat germenii fibroși de grâu și tărâțe.

Carbohidrații rafinați au un scor ridicat la indicele glicemic (IG) – un sistem de evaluare pentru alimentele care conțin carbohidrați.

Echipați cu aceste cunoștințe, cercetătorii au cuantificat încărcarea glicemică (GL) la 2777 de participanți în vârstă din Studiul francez în trei orașe (Studiul 3C) pentru a estima aportul de carbohidrați rafinați.

Studiul 3C este un studiu longitudinal al relației dintre bolile vasculare și demență la persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste.

Apoi, au fost evaluate asocierile dintre GL și riscul de demență și Alzheimer și interacțiunea cu APOE-ε4 pe o perioadă de 12 ani.

APOE ε4 este numită genă factor de risc, deoarece crește riscul unei persoane de a dezvolta Alzheimer.

După ajustarea pentru potențialii factori de confuzie, „GL ridicat la gustare de după-amiază a fost asociat cu demență crescută și risc de AD la purtătorii APOE-ε4”, au concluzionat cercetătorii.

Ei au adăugat: „Acest studiu evidențiază faptul că dietele bogate în carbohidrați rafinați sunt un factor de risc pentru demență și AD la purtătorii APOE-ε4”.

De ce sunt dăunători carbohidrații rafinați?

Deși mecanismele exacte care pot duce la demență sunt neclare, carbohidrații rafinați pot avea un impact negativ asupra corpului dumneavoastră în mai multe moduri.

O modalitate este subminarea producției de insulină.

Holland și Barrett explică: „Toți carbohidrații rafinați sunt alcătuiți din lanțuri scurte de molecule, care sunt rapid și ușor transformate în glucoză în corpul dumneavoastră, provocând o creștere bruscă a zahărului din sânge, sau „creștere”, imediat după masă.

Recent Posts

Oana Lis, dezvăluiri șocante într-o emisiune TV: Nu o să uit niciodată că eram nemâncată de câteva zile, am leșinat

Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…

12 minute ago

Vești bune pentru o categorie de seniori: Se modifică Legea pensiilor. Anunțul oficial venit chiar acum

Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…

32 de minute ago

Semnificația ultimei cifre din CNP. EI au parte de mult NOROC în viață

Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…

52 de minute ago

Vitamina pe care trebuie să o iei dacă suferi de varice

Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…

o oră ago

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…

2 ore ago

Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Anunț de ultimă oră venit din partea medicilor

Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…

2 ore ago

Citeste si: