Categories: Ştiri sănătate

Demență: Deficitul ACESTEI vitamine ar putea crește riscul cu 50%

Demență: Deficitul ACESTEI vitamine ar putea crește riscul cu 50%.

Când se vorbește despre demență, experții recunosc faptul că nu au reușit încă să descopere cauzele acestei afecțiuni. Caracterizată de probleme de memorie și incapacitatea de a îndeplini sarcinile de zi cu zi, demența este adesea pusă pe seama geneticii și a istoricului familial.

Cu toate acestea, cercetările îl asociază acum cu o deficiență populară de nutrienți care pare să afecteze un număr mare de oameni în zilele noastre.

Demență: Deficitul ACESTEI vitamine ar putea crește riscul cu 50%

Se pare că vitamina D, care este adesea cunoscută ca vitamina soarelui, ar putea fi responsabilă pentru creșterea incidenței demenței.

Dovezile asociază acum deficitul de vitamina D cu un risc crescut de demență. Un studiu recent a explorat asocierea dintre boala Alzheimer, cea mai comună formă de demență, și deficitul de vitamina D. Rezultatele acestui studiu au dezvăluit că lipsa nutrienților ar putea crește riscurile unui individ cu 32%.

Mai mult, mai multe analize spun că deficiența severă ar putea crește riscul bolii Alzheimer cu 51%, stabilindu-l astfel ca un potențial factor de risc. Lipsa moderată până la severă poate fi, prin urmare, asociată cu tulburările cognitive.

Dar acest studiu nu este singurul care a stabilit o relație între deficiența vitaminei D și riscul de demență.

Anterior, experții au observat că creșterea nivelului scăzut de vitamina D ar putea ajuta la protejarea creierului împotriva pierderii abilităților de gândire și a abilităților odată cu vârsta.

Vitamina D, pe lângă faptul că lucrează la sănătatea cognitivă, este cunoscută că beneficiază, de asemenea, de sănătatea oaselor și de imunitate. În timp ce expunerea la lumina soarelui ajută organismul să producă acest nutrient în mod natural, se poate încerca, de asemenea, să mănânce alimentele potrivite sau să obțină suplimente de vitamina D pentru a satisface nevoile lor.

Unele dintre cele mai bune surse alimentare ale acestui nutrient sunt:

1. Ciuperci

2. Pește gras ca somonul

3. Lapte și produse lactate

4. Ouă

5. Carne roșie

6. Ficat de animal

Recent Posts

Pensionari, angajați pe sume uriașe la această companie

Pensionari, angajați pe sume uriașe la SC Citadin SA, o companie subordonată Primăriei Iași. Trei…

4 minute ago

Hepatita autoimună poate apărea la oricine. Vasele de sânge sparte pe picioare, unul din semnele alarmante

Hepatita autoimună este o afecțiune cronică rară a ficatului, în care sistemul imunitar începe să…

34 de minute ago

Avertizarea meteo: Un nou ciclon lovește Europa. Sunt așteptate furtuni puternice în aceste zone din România

Avertizarea meteo. Un nou ciclon format în bazinul Mediteranei își face simțită prezența în sudul…

o oră ago

Măsuri cheie pentru combaterea fumatului propuse de un chirurg oncolog. Rolul alternativelor fără fum

În cadrul celui de-al 7-lea Summit Privind Reducerea Efectelor Nocive ale Fumatului, desfășurat pe 16…

2 ore ago

Cele trei zodii care se căsătoresc după 40 de ani. Își găsesc târziu sufletul-pereche

Există anumite zodii care tind să amâne căsătoria până la vârste mai înaintate, trecând chiar…

2 ore ago

Sunt misterioase și grave! Boli greu de diagnosticat

Atunci când un pacient intră pe ușa unui cabinet de consultații, el se așteaptă ca…

3 ore ago

Citeste si: