Demența: 6 moduri neconvenționale de a învinge pierderea memoriei

Demența: cifrele sunt din ce în ce mai îngrijorătoare în privința acestei boli nemiloase. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), peste 55 de milioane de oameni la nivel global trăiesc cu demență. Iar dintre aceștia, 60% locuiesc în țări cu venituri mici sau medii. Mai mult, în fiecare an sunt raportate 10 milioane de cazuri noi de afecțiune.

Demența este un termen umbrelă folosit pentru a descrie un grup de afecțiuni de sănătate mintală caracterizate prin incapacitatea de a îndeplini sarcinile de bază de zi cu zi, cum ar fi amintirea rutelor familiare, incapacitatea de a conversa, de a avea amintiri de scurtă durată și multe altele.

Și în timp ce oamenii de știință nu au reușit până în prezent să stabilească cauza rădăcină a acestei afecțiuni, se pare că există unele modalități simple, dar neconvenționale, care pot ajuta la prevenirea demenței și a riscului de pierdere a memoriei.

Demența: 6 moduri neconvenționale de a învinge pierderea memoriei

Citiți mai departe pentru a afla câteva modalități simple de a reduce riscul de demență.

1. Scrierea cu mâna nedominantă: Experții spun că partea creierului care controlează mâna care nu a fost provocată poate ajuta la construirea conexiunilor creierului Este un factor important care împiedică creierul să nu îmbătrânească prea repede.

2. Căutați sprijin atunci când sunteți singur: Căutați sprijin în timp ce vă simțiți singuri! E o altă modalitate excelentă de a face față riscului de demență. Singurătatea este un factor cunoscut responsabil în depresia și riscul de demență. Apartenența la un grup poate, de asemenea, opri deteriorarea cognitivă înainte ca aceasta să devină severă.

Poți, de asemenea, să mergi la plimbare sau să ai un animal de companie. Plimbările regulate pot, de asemenea, să scadă tensiunea arterială, să elibereze stresul și să stimuleze mintea.

3. Somnul: Somnul este, de asemenea, un factor integral atunci când vine vorba de gestionarea demenței. Lipsa somnului poate duce la acumularea de proteine beta-amiloide care sunt asociate cu boala Alzheimer.

4. Lucrul la memorie: Experții spun că lucrul la funcția memoriei poate fi o altă modalitate excelentă de a reduce riscul de demență. Acest lucru vă poate ajuta să urmăriți conversațiile și să vă amintiți de ce cineva face ceva și să se gândească și la probleme.

Una dintre cele mai bune modalități de a lucra asupra memoriei este matematica mentală – înmulțirea numerelor din două cifre.

Alte modalități de a reduce riscul de demență sunt:

5. Căutați noi provocări

6. Căutați sprijin social

Un stil de viață sănătos poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de a dezvolta demență mai ales când cineva îmbătrânește.

Recent Posts

O nouă majorare a pensiilor de pe 1 ianurie 2025

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii, a anunțat că pensiile din România vor fi…

11 ore ago

Care sunt cele mai sigure țări dacă izbucnește un război mondial cu arme nucleare

Pe măsură ce tensiunile globale cresc, tot mai mulți oameni se întreabă unde ar putea…

11 ore ago

De ce recomandă medicii vitamina D în lunile cu „r”

Vitamina D, denumită adesea „vitamina soarelui”, joacă un rol esențial în sănătatea organismului nostru. În…

12 ore ago

Ce se întâmplă cu unele pensii din 2025. O nouă inițiativă legislativă

Peste 700.000 de pensionari români au primit decizii de recalculare a pensiilor care indică sume…

12 ore ago

Semnele unui colesterol crescut care apar imediat după ce mănânci

Colesterolul este un tip de grăsime prezentă în fiecare celulă din corpul nostru, esențială pentru…

13 ore ago

Horoscop 23 – 29 septembrie. Zodia care primește o sumă neașteptată de bani

Horoscopul săptămânii 23 - 29 septembrie. Săptămâna aceasta aduce schimbări interesante și provocări pentru toate…

13 ore ago

Citeste si: