De ce este reteta asta mai sanatoasa? In primul rand nu contine zahar, nu necesita preparare termica si e vegana! Poate fi facuta si fara gluten daca se folosesc biscuiti speciali. In loc de cacao folositi carob (pudra de roscove). E mult mai dulce decat cacaoa si e si mult mai sanatos! In loc de unt folositi unt de cocos care nu numai ca e foarte aromat, dar este chiar recomandat sa se manance zilnic.
- 150g biscuiti simpli (am folosit Petit Beurre, dar daca ai unii mai sanatosi, cu atat mai bine) – poti sa te uiti si la reteta asta de biscuiti sanatosi Healthy Whole Grain Cookies
- ½ cana prune uscate
- ½ cana curmale
- ½ cana nuci
- 2 Lg pudra de carob
- 3 Lg unt de cocos nerafinat
- ⅓ cana lapte vegetal
- 1-2 lg esenta de rom
- Pune biscuitii intr-o punga de plastic si folosind un mojar, piseaza-i bine.
- Pune nucile in blender si pulseaza de 2-3 ori. Nu trebuie sa fie facute faina, bucatile mai mari dau textura.
- Scoate nucile din blender si pune-le intr-un bol separat alaturi de biscuitii pisati.
- Pune in blender prunele uscate, curmalele, carobul, untul de cocos, extractul de rom si laptele vegetal si blenduieste pana cand se formeaza o pasta fina.
- Adauga pasta peste biscuiti si nuci si amesteca folosind o spatula sau mai bine, cu mainile
- Poti forma bilute mici pentru a crea bombonici sau sa ii dai forma de salam. Cum doresti.
- Sfat: Daca vrei sa o pui intr-o forma asa cum am facut eu, acopera intai forma cu o folie de plastic pentru a fi mai usor de scos dupa.
Sursa: http://gourmandelle.com/.