Dacă ți-e poftă de ceva dulce, poți încerca această rețetă de prăjitură cu portocale și migdale. Nu trebuie să-ți faci prea mari griji pentru siluetă pentru că nu conține pic de zahăr.
Ingrediente:
- 2 portocale medii (bio, daca e posibil, pentru ca le vom folosi cu tot cu coaja)
- 5 oua de tara
- 250g indulcitor
- 250 faina de migdale sau migdale rasnite fin
- 2 lgt praf de copt
Spalam bine de tot portocalele si le fierbem intregi pana sunt suficient de moi (cam 50 de min). Apoi le taiem in 4, le curatam de samburi si le maruntim in robotul de bucatarie. Separat batem spuma albusurile cu indulcitorul. Combinam usor cu o lingura toate ingredientele. Turnam compozitia intr-o tava rotunda cu fund detasabil si coacem prajitura la foc mediu, 160C, cam 50 de minute. Asteptam 5 minute, apoi o scoatem din forma si o lasam la racit pe un gratar. O feliem si o savuram cu putina frisca sau crema de cocos.
Sursa: madeline.ro.