Ingrediente:
✓ o vânătă mare, tăiată în două
✓ 250 de grame de carne tocată (nu grasă,de preferat carne de pasăre, ca să fie o masă ușoară)
✓ 1-2 fire de ceapă verde (sau o ceapă medie uscată), tăiată mărunt
✓ un ardei gras, tăiat cubulețe
✓ 2 roșii medii tăiate cubulețe
✓ o jumătate de legătură de pătrunjel verde
✓ o lingură de cașcaval ras
Preparare:
Carnea tocată, cubulețele de ceapă, ardei și roșii, pătrunjelul tocat mărunt și miezul de la cele două jumătăți de vânătă tăiate mărunt se călesc într-o lingură de ulei de măsline. Se adaugă sare și piper după gust. Se umplu vinetele și se dau la cuptor până se rumenesc. Peste ele se presară cașcavalul și se lasă la cuptor încă 10 minute, până prind crustă. Se servesc calde sau reci, după gust.