Categories: Stil de viaţă

Delicii din cămară. Conopidă murată în saramură: cea mai simplă rețetă

Conopidă murată în saramură. Pentru zilele friguroase de iarnă care se apropie, puteți prepara o rețetă simplă de conopidă murată, pentru care nu se folosește oțet.

Opțional, în această rețetă, se pot adauga în borcane și alte legume, precum sfecla roșie sau ceapa.

Fermentarea legumelor în saramură presupune dezvoltarea unor bacterii care se hrănesc cu zahărul din alimente. Acest proces produce substanțe care întăresc imunitatea și sprijină microflora intestinală. Conopida reduce și inflamația din organism și protejează împotriva cancerului.

Conopidă murată, beneficii pentru sănătate

Pe lnângă faptul că e doar un deliciu în bucătărie, conopida murată are numeroase beneficii pentru sănătate. Această murătură furnizează probiotice care ajută la menținerea florei intestinale sănătoase, stimulează sistemul imunitar și favorizează digestia.

Medicii o recomandă în perioadele cu probleme digestive sau în perioada tratamentului cu antibiotice.

De asemenea, conopida murată este bogată în vitamina C, vitamina K și antioxidanți, contribuind la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative și la menținerea sănătății oaselor.

Sursa foto: dreamstime.com

Conopidă murată în saramură. Rețetă

Ingrediente:

Pentru această garnitură aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • Conopidă
  • Morcov
  • Usturoi
  • Foi de dafin
  • Piper boabe
  • Sare neiodată

Mod de realizare

  1. Într-o oală mare, se pune apă la încălzit, suficientă cât să umple toate borcanele. La fiecare litru de apă se pune o lingură de sare neiodată.
  2. Conopida se curăță și se spală bine, apoi se rupe în buchețele mici.
  3. Buchețele de conopidă se pun în borcane, se adaugă morcov rondele, boabe de piper și căței.
  4. Nu uita de usturoi și de foile de dafin.
  5. La final se toarnă apa cu sare, apoi se capsează capacele.
  6. Conopida murată va fi gata în maxim 2 săptămâni, mult mai repede ca alte murături.

Recent Posts

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

25 de minute ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

55 de minute ago

Motivul tulburător pentru care polițiștii ating mereu portbagajul mașinilor pe care le opresc

Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…

o oră ago

Câți bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie 2025

Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…

2 ore ago

O pacientă cere despăgubiri de peste un milion de euro Spitalului din Cugir după o operație

Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…

2 ore ago

Alertă alimentară în România: Legume și fructe cu pesticide peste limitele legale

Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…

3 ore ago

Citeste si: