Din cuprinsul articolului
Conopidă murată în saramură. Pentru zilele friguroase de iarnă care se apropie, puteți prepara o rețetă simplă de conopidă murată, pentru care nu se folosește oțet.
Opțional, în această rețetă, se pot adauga în borcane și alte legume, precum sfecla roșie sau ceapa.
Fermentarea legumelor în saramură presupune dezvoltarea unor bacterii care se hrănesc cu zahărul din alimente. Acest proces produce substanțe care întăresc imunitatea și sprijină microflora intestinală. Conopida reduce și inflamația din organism și protejează împotriva cancerului.
Pe lnângă faptul că e doar un deliciu în bucătărie, conopida murată are numeroase beneficii pentru sănătate. Această murătură furnizează probiotice care ajută la menținerea florei intestinale sănătoase, stimulează sistemul imunitar și favorizează digestia.
Medicii o recomandă în perioadele cu probleme digestive sau în perioada tratamentului cu antibiotice.
De asemenea, conopida murată este bogată în vitamina C, vitamina K și antioxidanți, contribuind la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative și la menținerea sănătății oaselor.
Ingrediente:
Pentru această garnitură aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Mod de realizare
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…