Din cuprinsul articolului
Conopidă murată în saramură. Pentru zilele friguroase de iarnă care se apropie, puteți prepara o rețetă simplă de conopidă murată, pentru care nu se folosește oțet.
Opțional, în această rețetă, se pot adauga în borcane și alte legume, precum sfecla roșie sau ceapa.
Fermentarea legumelor în saramură presupune dezvoltarea unor bacterii care se hrănesc cu zahărul din alimente. Acest proces produce substanțe care întăresc imunitatea și sprijină microflora intestinală. Conopida reduce și inflamația din organism și protejează împotriva cancerului.
Pe lnângă faptul că e doar un deliciu în bucătărie, conopida murată are numeroase beneficii pentru sănătate. Această murătură furnizează probiotice care ajută la menținerea florei intestinale sănătoase, stimulează sistemul imunitar și favorizează digestia.
Medicii o recomandă în perioadele cu probleme digestive sau în perioada tratamentului cu antibiotice.
De asemenea, conopida murată este bogată în vitamina C, vitamina K și antioxidanți, contribuind la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative și la menținerea sănătății oaselor.
Ingrediente:
Pentru această garnitură aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Mod de realizare
„Ceasul morții”, o nouă aplicație inteligentă artificială (AI), pretinde că poate identifica data morții, într-un…
Medicul stomatolog, acuzat de către o celebră influenceriţa că a violat-o, a fost condamnat, miercuri,…
Un nou tratament pe bază de imunoterapie cu durată fixă de administrare este disponibil pentru…
Horoscop 19 septembrie 2024. O zi de joi inspirată pentru nativii din Gemeni, Capricorn și…
Sfârșit tragic pentru secretara șefă de la Universitatea de Medicină Carol Davila, care a fost…
Zodii norocoase în octombrie. Luna octombrie aduce o nouă energie și oportunități de transformare pentru…