Multe persoane se confrunta cu o problema care ii face uneori sa nu isi poata desfasura activitatile zilnice. Este vorba despre umflarea degetelor.
Zilele calduroase de vara. Caldura determina dilatarea vaselor de sange, lucru care permite caldurii sa iasa prin piele, explica Tammy Olsen Utset, de la Universitatea din Chicago. Din cauza dilatarii, o parte din lichid se poate scurge in tesuturile moi cauzand umflarea degetelor.
Utset explica ca degetele se pot dezumfla daca persoana respectiva isi foloseste mainile si continua activitatile pe care le face de obicei, dar avertizeaza ca este cazul unui control amanuntit daca apare si durere.
Prea multa sare. Consumand mai multa sare, organismul va retine o cantitate mai mare de apa ceea ce explica umflarea degetelor. De obicei, aceasta dispare intr-o zi, dar poate sa persiste daca persoana respectiva nu scade cantitatea de sare pe care o foloseste.
Osteoartrita poate reprezenta o alta cauza si, in acest caz, poate ajuta o cura de detoxifiere a ficatului care sa dureze aproximativ 12 zile.
O alta afectiune care poate duce la umflarea degetelor este tunelul carpian. Simptomele in acest caz se pot intensifica noaptea, provocand chiar si insomnie.
De asemenea, si limfedemul – o acumulare de lichid (limfa) – determina umflarea mainilor si a picioarelor.
Sindromul Raynaudreprezinta o tulburare a circulatiei sanguine la nivelul degetelor de la picioare si maini si poate fi cauzat de vremea rece sau stres. Tammy Olsen Utset sustine ca acesta apare mai des in cazul femeilor. Pe langa umflarea degetelor, un alt semn al sindromului Raynaud este nuanta membrelor, acestea capatand o nuanta pala sau devenind mai vinetii.
Specialistul mai spune ca o cauza a umflarii degetelor poate fi preeclampsia, afectiune specifica femeilor insarcinate, dar care apare mai ales in cazul celor de peste 40 de ani sau atunci cand este voba despre gemeni, tripleti sau mai multi copii. De asemenea, apare mai des si la femeile obeze care sunt insarcinate.