Din cuprinsul articolului
Deficit de vitamina D: posibil risc de pierdere a mușchilor odată cu vârsta
Vitamina D sau nutrientul soarelui joacă nu unul, ci mai multe roluri în bunăstare: întărește imunitatea, oasele și dinții. Mai mult, un nou studiu spune că această vitamină poate influența și ritmul pierderii musculare.
Pierderea masei musculare odată cu vârsta este o criză: poate face viața de zi cu zi dificilă și poate complica sarcinile de bază.
Deși este imperativ odată cu vârsta, un nou studiu spune că deficiența de vitamina D poate accelera ritmul pierderii musculare odată cu vârsta. Studiul, care a apărut în Calcified Tissue International and Musculoskeletal Research, a evaluat 3205 adulți cu vârsta de 50 de ani și peste pentru a ajunge la concluzie.
La începutul studiului, niciunul dintre participanți nu și-a pierdut masa musculară odată cu vârsta – cu toate acestea, în următorii patru ani, persoanele care aveau deficiență de vitamina D au avut cu 70% mai multe șanse de a suferi de pierderea masei musculare.
Experții au luat în considerare și alți factori, cum ar fi administrarea de suplimente de vitamina D sau a fi pacient cu osteoporoză. La începutul studiului, persoanele cu deficiență de vitamina D au fost considerate cu 78% mai predispuse la această afecțiune decât cei care au primit suficient nutrient.
Vitamina D este cunoscută drept nutrientul soarelui dintr-un motiv și anume datorită modului în care organismul o produce. Corpul uman produce nutrienții în sine și în mod natural atunci când pielea este expusă la lumina soarelui.
Există și surse alimentare ale acestuia, cum ar fi:
Vitamina D ajută la întărirea oaselor și la menținerea masei musculare la niveluri sănătoase – se știe că ambele se epuizează în timp odată cu vârsta.
Pentru a menține masa musculară la un nivel sănătos, se recomandă următoarele:
În mod ideal, pentru persoanele cu vârsta de 71 de ani și peste, ar trebui să urmărească obținerea a 800 UI de vitamina D pe zi pentru a evita riscul deficienței. Adulții se pot mulțumi cu 600 UI.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…