Din cuprinsul articolului
Deficitul acestei vitamine trebuie completat toamna. O deficiență de vitamine face ca țesutul osos să fie fragil. Medicii recomandă completarea deficienței acestei vitamine la începutul toamnei, altfel oasele vor deveni casante.
Deficitul acestei vitamine trebuie completat toamna, pentru ca oasele sa fie sanatoase. Vorbim de Vitamina K. Este implicată în formarea osteocalcinei, o proteină care ajută la mineralizarea oaselor.
Mai presus de toate, persoanele de peste 50 de ani ar trebui să consume toamna alimente care conțin acest oligoelement, deoarece la această vârstă oasele devin mai fragile, apar osteoporoza, inflamația cartilajelor și alte probleme articulare, mai spune publicația, relatează The Health Site.
Vitamina K este o vitamina solubila în grăsimi care ajuta la coagularea sangelui, intareste oasele si suprima cresterea celulelor canceroase. Există trei forme ale acestei substanțe:
Persoanele care au suficientă vitamina K în corpul lor au oase, dinți, unghii și păr sănătoși. Deficiența acestui compus duce la osteoporoză.
Vitamina K poate ajuta la bolile coronariene și poate neutraliza dezvoltarea bolilor oncologice. În special, vitamina K2 suprimă creșterea celulelor canceroase și reduce riscul de cancer de prostată și pulmonar.
Face vasele de sânge mai puternice și mai elastice, reducând riscul pierderii majore de sânge. Crește rezistența la exerciții și ajută la producerea energiei. Sprijină buna funcționare a tractului gastrointestinal și a țesutului muscular.
Previne formarea pietrelor la rinichi. Protejează organismul de procesele inflamatorii. Sprijină producția de insulină. Participă activ la sinteza sfingolipidelor, care sunt componente ale membranelor celulelor nervoase. Previne apariția celulelor canceroase.
Legumele verzi conțin cea mai mare vitamina K – spanac, broccoli, legume crucifere, sparanghel, pătrunjel, anghinare, fasole, praz, mazăre și păstârnac, precum și morcovi și afine. Printre deținătorii recordului în ceea ce privește conținutul de vitamina K2 se numără uleiurile de varză albă, broccoli, creson, spanac, rapiță, porumb și soia. Compusul se găsește și în fasole verde, castraveți, avocado, ulei de măsline, ficat de vită, carne de vită sau porc și produse lactate.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…