Din cuprinsul articolului
Deficitul acestei vitamine trebuie completat toamna. O deficiență de vitamine face ca țesutul osos să fie fragil. Medicii recomandă completarea deficienței acestei vitamine la începutul toamnei, altfel oasele vor deveni casante.
Deficitul acestei vitamine trebuie completat toamna, pentru ca oasele sa fie sanatoase. Vorbim de Vitamina K. Este implicată în formarea osteocalcinei, o proteină care ajută la mineralizarea oaselor.
Mai presus de toate, persoanele de peste 50 de ani ar trebui să consume toamna alimente care conțin acest oligoelement, deoarece la această vârstă oasele devin mai fragile, apar osteoporoza, inflamația cartilajelor și alte probleme articulare, mai spune publicația, relatează The Health Site.
Vitamina K este o vitamina solubila în grăsimi care ajuta la coagularea sangelui, intareste oasele si suprima cresterea celulelor canceroase. Există trei forme ale acestei substanțe:
Persoanele care au suficientă vitamina K în corpul lor au oase, dinți, unghii și păr sănătoși. Deficiența acestui compus duce la osteoporoză.
Vitamina K poate ajuta la bolile coronariene și poate neutraliza dezvoltarea bolilor oncologice. În special, vitamina K2 suprimă creșterea celulelor canceroase și reduce riscul de cancer de prostată și pulmonar.
Face vasele de sânge mai puternice și mai elastice, reducând riscul pierderii majore de sânge. Crește rezistența la exerciții și ajută la producerea energiei. Sprijină buna funcționare a tractului gastrointestinal și a țesutului muscular.
Previne formarea pietrelor la rinichi. Protejează organismul de procesele inflamatorii. Sprijină producția de insulină. Participă activ la sinteza sfingolipidelor, care sunt componente ale membranelor celulelor nervoase. Previne apariția celulelor canceroase.
Legumele verzi conțin cea mai mare vitamina K – spanac, broccoli, legume crucifere, sparanghel, pătrunjel, anghinare, fasole, praz, mazăre și păstârnac, precum și morcovi și afine. Printre deținătorii recordului în ceea ce privește conținutul de vitamina K2 se numără uleiurile de varză albă, broccoli, creson, spanac, rapiță, porumb și soia. Compusul se găsește și în fasole verde, castraveți, avocado, ulei de măsline, ficat de vită, carne de vită sau porc și produse lactate.
Zodii norocoase în octombrie. Luna octombrie aduce o nouă energie și oportunități de transformare pentru…
Prunele sunt printre cele mai iubite fructe de toamnă, apreciate nu doar pentru gustul lor…
Ritualul paharului cu apă este una dintre cele mai simple și eficiente metode pentru a…
Oamenii de știință au emis un avertisment cu privire la o nouă variantă de Covid,…
Recent, Kate Middleton a surprins lumea cu un videoclip emoționant în care apărea alături de…
Melancolie și anxietate din cauza venirii toamnei. Pe măsură ce zilele devin mai scurte și…