Cum va face față Spitalul Militar Central crizei Covid-19. Gral. Maior Medic Conf. Univ. Dr. Florentina Ioniță-Radu a oferit câteva lămuriri necesare.
În Bucureşti, 24 de cadre medicale de la Spitalul Militar Central sunt infectate cu noul tip de coronavirus. Anunțul a fost făcut de comandantul unității medicale Florentina Ioniță Radu:
Florentina Ioniță Radu: ”În acest moment la nivelul spitalului sunt 24 de persoane confirmate, dintre care trei sunt simptomatice și sunt internate în Secția boli infecțioase, două sunt internate – o asistentă medicală la Spitalul Balş, altă asistentă medical la Spitalul Babeș -, iar ceilalți sunt izolați la domiciliu. În acest moment sunt 10 telefoane la care se poate răspunde, un aşa-numit tel verde, care este făcut din rezidenţi şi un medic infecționist care îi supervizează și începând de astăzi sunt funcționale. Ei vor lua legătura cu cei care aleg să rămână în autorizat la domiciliu, care sunt asimptomatici. Deci ei vor fi monitorizați. Începând de astăzi o să le trimitem acasă și pulsoximetre și de două ori pe zi, fi vor sunați, fie vor suna – asta o să stabilească exact care este procedura – vor fi întrebați despre starea lor de sănătate, despre saturaţia de oxigen, despre valoarea pulsului și în funcție de care se stabilește dacă ei vor fi aduși la spital cu ambulanța unității și vor fi testaţi suplimentar sau vor fi internaţi sau vor rămâne acasă, asimptomatici în autoizolare.”
Florentina Ioniță Radu a precizat că în acest moment unitatea medicală face față pandemiei cu personalul existent, atât pentru spital, cât și pentru unitatea ROL 2 din incinta Institutului Național de Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni. Florentina Ioniță Radu a spus că la nivelul spitalului a fost format Centrul medical de intervenție epidemiologică și că a fost realizat un protocol cu Institutul Cantacuzino privind testele pentru COVID. Totodată ea a declarat că există 1.250 de paturi pentru internări continue la Spitalul Militar.