Microsoft a luat decizia de a îmbunătăți sistemul de sănătate, cu ajutorul inteligenței artificiale și își extinde studiile despre cancer și tratamentul acestuia. Organismul bolnav va fi abordat ca un sistem de operare cu erori.
Healthcare NeXt este un nou proiect Microsoft, care dorește să coroboreze inteligența artificială, cercetarea în domeniul sănăţii şi expertiza partenerilor săi industrali, pentru a asigura tratamente mai eficiente, dar şi un tratament împotriva cancerului.
Proiectul este comparat cu cel demarat mai demult de IBM, bazat tot pe inteligența artificială, de o inestimabilă valoare, mai ales când vine vorba de sortare a uriașei cantități de informație.
Peter Lee, vicepreşedinte al Microsoft Research NexT a declarat: „Credem că tehnologia va fi esențială în transformarea sistemului de sănătate. Este o mare provocare”.
Gigantul Microsoft va aborda cancerul în stilul propriu, ca „o eroare într-un sistem”, iar proiectul se va desfășura într-unul dintre laboratoarele sale din Cambridge, Marea Britanie.
Anul trecut, conform spuselor unor savanți, lucrau la un sistem computerizat, menit să ”locuiască” în corpul uman, să detecteze celulele canceroase în momentul apariției și atunci el să pornească și să le ”curețe”.
Există și alte proiecte care includ IA (inteligența artificială), menite să îmbunătățească tehnologia tomografiilor, să clasifice pacienții și să le găsească cea mai bună variantă de tratament.
Andrew Philips, directorul grupului de la Cambridge, a spus că având în vedere profesionalismul, reputația și înalta calificare a celor de la Microsoft, este firesc să fie implicați în acest proiect istoric.
”Putem folosi metodele deja dezvoltate pentru programarea computerelor, pentru a programa biologia. După ce vom fi reușit aceasta, vom putea să găsim metode și mai bune de tratament.”
Potrivit site-ului futurism.com, țelul de a descoperi leacul pentru cancer este un proiect ambițios și rămâne de văzut cât de mult va ajuta implicarea Microsoft în această cercetare.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…