Din cuprinsul articolului
Decizie de ultimă oră privind vaccinarea la Timișoara. Deoarece acest oraș este unul care a avut la un moment dat cea mai ridicată rată a infectărilor cu coronavirus, va avea loc, săptămâna viitoare, un maraton al vaccinării.
Maraton al vaccinării la Timişoara, 23-25 aprilie
Între 23 și 25 aprilie medicii, asistenții și studenții voluntari îi vor vaccina ziua și noaptea pe toți cei care vor dori.
Aproximativ 10.000 de doze de vaccin administrate în trei zile. Aceasta este ținta maratonului vaccinării, care va avea loc în perioada 23 – 25 aprilie la centrul regional de afaceri, sub sloganul „Pune umărul pentru Timișoara”.
Pe parcursul celor trei zile vor fi organizate 30 de fluxuri numai pentru serul Pfizer, iar sute de medici și asistenți voluntari de la toate spitalele din oraș, dar și studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara vor sprijini această acțiune.
De asemenea, campania este susținută de Camera de Comerț și Industrie, care pune la dispoziție gratuit spațiul și facilitățile necesare. Vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă Dorel Săndesc a declarat că asemeni unor medici pe front, cei de la ATI se zbat zilnic să salveze vieți, iar vaccinarea este sigură și eficientă, reprezentând șansa de a ieșit din pandemie.
La rândul său, primarul Dominic Fritz i-a încurajat pe timișoreni să pună umărul la vaccinare, dând dovadă de solidaritate împotriva virusului, pentru ca orașul să reintre în normalitate. Până în prezent, în județul Timiș s-au administrat circa 185.000 de doze de vaccin, dintre care aproape un sfert la rapel. Accesul la maratonul vaccinării se face pe bază de programare online, pe platforma ro.vaccinare sau telefonic prin call center național sau local, pus la dispoziție de primăria Timișoara
România ar putea atinge, la începutul lunii iunie, ținta de cinci milioane de vaccinați
România ar putea atinge, la începutul lunii iunie, ținta de cinci milioane de vaccinați anti-COVID-19, adică 35% din populație, ceea ce va permite redeschiderea treptată a economiei, a anunțat vineri la Cluj-Napoca premierul. Florin Cîțu a mai spus că o populație poate fi considerată în general imunizată la o rată de vaccinați de 70%, ceea ce în cazul României înseamnă 10 milioane de oameni. Șeful executivului a precizat că este luată în calcul deschiderea unor centre de vaccinare și la sediile firmelor, care-și vor putea imuniza angajații, precum și pe membrii familiilor acestora. Florin Cîțu le-a cerut românilor să meargă să se vaccineze pentru că acum există suficiente doze