Sari la conținut

Decizia radicală luată de chinezi ca să stopeze pandemia de coronavirus. A ieșit la iveală un document ținut ascuns de autorități

povestea

Din cuprinsul articolului

Decizia radicală luată de chinezi ca să stopeze pandemia de coronavirus. Publicația South China Morning Post a intrat în posesia unui document guvernamental catalogat „Secret” care ar putea schimba radical comportamentul statelor occidentale vizavi de criza COVID-19, scrie protv.ro. 
Guvernul chinez recunoaște în documentul intrat în posesia publicației că numărul mare de bolnavi din țară se datorează deciziei inițiale de a nu testa pacienții care nu au manifestat simptome de boală. Descoperirea făcută ulterior arată că bolnavii asimptomatici ar fi reprezentat circa 30% din numărul total de cazuri.

Până la finele lunii februarie, peste 43.000 de oameni au fost declarați bolnavi de COVID-19 fără a avea simptome de boală. Ei au fost plasați în carantină și sub observație medicală, însă nu au fost trecuți pe lista persoanelor îmbolnăvite, nici atunci, nici după ce s-au vindecat.

Decizia radicală luată de chinezi

Acesta lucru i-a determiat pe oamenii de știință din China să tragă concluzia că bolnavii fără simptome joacă un rol crucial în răspândirea coronavirusului.

Astfel, China, dar și Coreea de Sud, și-au schimbat complet modul în care tratează criza COVID-19, alegând să testeze preventiv toate persoanele care au intrat în contact cu bolnavii sau care au orice legătură cu aceștia.

Spre deosebire de China, state europene precum Italia și Marea Britanie, dar și SUA, testau doar persoanele care aveau simptome.

„Numărul cazurilor noi de coronavirus din lume continuă să crească și diferența dintre rapoartele întocmite de China și estimările statistice ale incidenței la cazurile diagnosticate în afara Chinei indică faptul că un număr substanțial de cazuri nu sunt diagnosticate”, reacționează un grup de experți japonezi conduși de epidemiologul Hiroshi Nishiura, conform scmp.com.

Citiți continuarea pe protv.ro. 

 

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel