Din cuprinsul articolului
Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a luat, recent, decizia finală asupra vaccinului anti-COVID de la AstraZeneca. Se pare că EMA va susține în continuare administrarea vaccinului, în ciuda numeroaselor probleme de sănătate raportate.
De la apariția controverselor privind vaccinul anti-COVID produs de AstraZeneca, majoritatea specialiștilor au susținut că asocierea dintre problemele de sănătate și administrarea serului este complet greșită. Experții susțin că este vorba despre o suprapunere, iar decesele și problemele de sănătate s-ar fi manifestat și în lipsa administrării vaccinului.
Vaccinul AstraZeneca este «sigur și eficient», iar beneficiile depășesc orice posibil risc, transmite EMA.
Emer Cooke, directoarea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), a declarat că s-a stabilit de către comitet că „vaccinul este sigur și eficient”, iar beneficiile depășesc orice posibil risc. Serul nu este asociat cu o creștere a riscului de evenimente tromboembolice sau de cheaguri de sânge, a adăugat dna Emer Cooke, potrivit Rador.
„Comitetul a ajuns o concluzie clară și științifică. Acesta este un vaccin sigur și eficient. Beneficiile în protejarea persoanelor de Covid-19, cu riscurile asociate de moarte și spitalizare, depășesc posibilele riscuri. Comitetul a concluzionat și că vaccinul nu este asociat cu un risc crescut de tromboză sau cheaguri de sânge”, susține Emer Cooke, potrivit DC News.
„În timpul investigațiilor și analizelor, am început să vedem un număr restrâns de cazuri de hipercoagulare, rare și neobișnuite, dar foarte serioase. Acest lucru a declanșat o cercetare mai amănunțită.
Bazându-ne pe dovezile valabile și după zile întregi de analizare a rezultatelor de laborator, raporturi clinice, autopsii și alte informații din testările clinice, încă nu putem să eliminăm complet o legătură dintre aceste cazuri și vaccinul. Ceea ce a recomandat astfel comitetul este aducerea la cunoștință a acestor posibile riscuri, asigurarea că sunt incluse în informațiile de produs”, a adăugat ea.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…