Decizia EMA. Ce se întâmplă cu persoanele care au avut probleme de coagulare a sângelui după prima doză de vaccin de la AstraZeneca

Decizia EMA. Ce se întâmplă cu persoanele care au avut probleme de coagulare a sângelui după prima doză de vaccin de la AstraZeneca.

În cursul zilei de vineri, 21 mai, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a transmis că persoanele care au avut probleme de coagulare a sângelui după prima doză de vaccin de la AstraZeneca nu trebuie să mai primească a doua doză de vaccin din același ser.

Comisia pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a analizat cazurile de cheaguri sanguine raportate după administrarea vaccinului.

„Profesioniștilor în domeniul sănătății li se recomandă să nu administreze Vaxzevria niciunui pacient care a avut cheaguri sanguine însoțite de un număr scăzut de trombocite (sindrom de tromboză cu trombocitopenie – STT) în urma vaccinării”, a precizat EMA, într-un comunicat.

Decizia EMA. Recomandări privind vaccinul anti-covid AstraZeneca

De asemenea, EMA a transmis și informația potrivit cărora, în decurs de 3 săptămâni de la vaccinare, medicii trebuie să fie atenți la simptomele de apariție a cheagurilor sanguine la orice pacient  diagnosticat cu număr scăzut de trombocite (trombocitopenie).

O altă recomandare vizează simptomele de prezență a unui număr scăzut de trombocite (trombocitopenie) la orice pacient diagnosticat cu cheaguri sanguine, în decurs de 3 săptămâni de la vaccinare, la care profesioniștii din domeniul sănătății trebuie să fie atenți.

Potrivit EMA, personalul medical trebuie să se asigure că pacienții care prezintă în urma vaccinării cheaguri sanguine, însoțite de un număr scăzut de trombocite, primesc îngrijire de specialitate.

„Posibilitatea apariției de cheaguri sanguine, însoțite de un număr scăzut de trombocite (trombocitopenie), este foarte scăzută./ Cu toate acestea, EMA recomandă în continuare pacienților să fie atenți la simptomele tromboembolismului și trombocitopeniei (vezi mai jos), astfel încât să poată primi imediat asistență medicală urgentă, dacă este cazul”, se mai arată în comunicatul EMA.

Recomandările actualizate ale EMA pentru profesioniștii din domeniul sănătății sunt incluse în informațiile despre produs.

Recent Posts

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

23 de minute ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

53 de minute ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

o oră ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

2 ore ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

2 ore ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

3 ore ago

Citeste si: