Din cuprinsul articolului
Alzheimer este o boală care afectează cel puțin 5,8 milioane de oameni din Statele Unite, conform organizației americane Mayo Clinic, aceasta fiind o boală care îi afectează în mare parte pe bunici și provoacă panică și frică la mulți oameni din întreaga lume, deoarece afectează memoria.
Aparent, această boală are o progresie lentă, dar progresivă, fiind un tip comun de demență care afectează desfășurarea activităților zilnice a persoanelor care suferă de aceasta.
După cum se explică sursa menționată anterior, boala face ca creierul să se micșoreze treptat și în acest fel neuronii mor, ceea ce afectează atât gândirea, cât și limbajul și abilitățile sociale ale pacienților.
„În Statele Unite, aproximativ 5,8 milioane de persoane în vârstă de 65 de ani și peste trăiesc cu boala Alzheimer. Dintre aceștia, 80% au 75 de ani sau mai mult.
Din cele aproximativ 50 de milioane de persoane cu demență din întreaga lume, se estimează că între 60% și 70% suferă de boala Alzheimer”, a precizat portalul american, referindu-se la procentul de persoane, precum și la cele mai recurente vârste ale persoanelor cu aceasta condiție.
Această boală ar avea unele simptome care ar putea permite depistarea într-un stadiu incipient.
Potrivit Asociației Alzheimer, unul dintre primele semne ar fi uitarea micilor detalii din viața de zi cu zi, precum date importante, informații care tocmai au fost învățate, dar care sunt greu de reținut, așa că alte persoane ar trebui să intervină pentru a le finaliza.
Ca un al doilea simptom, organizația a subliniat că oamenii tind să aibă probleme în executarea operațiilor matematice.
„Unii oameni experimentează schimbări în capacitatea lor de a dezvolta și urma un plan sau de a lucra cu numere. Ei pot avea dificultăți în gestionarea facturilor lunare.
S-ar putea să aibă probleme de concentrare și le poate lua mai mult timp să facă lucrurile acum decât înainte”, a afirmat sursa, precizând că acest tip de situație poate apărea în toate domeniile, atât la locul de muncă, cât și în bucătărie sau cu simple ocazii de rutină.
Una dintre situațiile care reflectă debutul bolii, conform Asociației Alzheimer, este atunci când oamenii tind să aibă probleme în identificarea unei sarcini care este în desfășurare sau care a fost făcută instantaneu, sau în timp
De aceea uită data curentă, precum și în ce perioadă a anului sunt și chiar sunt momente în care nu știu de ce și cum au ajuns la locul în care se află.
De-a lungul timpului, persoanele cu Alzheimer uită unde pun lucrurile pe care le folosesc, ar avea tendința de a pretinde că sunt jefuite.
Potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină din Statele Unite, MedlinePlus, simptomele acestei boli apar progresiv la cei afectați, care, chiar și în stadii avansate ale bolii, ar ajunge să nu își mai recunoască apropiații.
„În timp, simptomele Alzheimer se agravează. Este posibil ca oamenii să nu-și recunoască rudele. Ei pot avea dificultăți de a vorbi, de a citi sau de a scrie. Ei pot uita cum să-și spele dinții sau să-și pieptene părul. Mai târziu, ei pot deveni anxioși sau agresivi sau pot rătăci departe de casă.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…